JO17-1 wint voor de 2de keer van MVR

VVG25 JO17-1 heeft uitstekende zaken gedaan in de promotiepoule. Door zelf te winnen van MVR en het gelijkspel van de concurrentie, zijn alle kansen op promotie weer open! Op Sportpark de Pol werd het 2-1. Doelpuntenmakers waren Quinten Loesink en Casper Jansen.

Snelle 1-0 door Quinten Loesink

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, komt VVG al snel op een 1-0 voorsprong. Het is Leuverink die ijzersterk een duel op het middenveld weet te winnen, daarbij Beran de diepte instuurt, Beran met de bal op Loesink. Het schot van Loesink is hard genoeg om de doellijn te passeren. Dit is de start waar VVG op hoopte!

Kansen op 2-0

Een vrijetrap wordt door J. Jansen voor het doel van MVR geslingerd. Kuiperije zweeft door de lucht. Met een knappe duik, kopt hij de bal keihard richting doel. Jammer voor hem en voor VVG redt de keeper de inzet van Kuiperije. Vlak voor de rust gaat Beran er vandoor. 1 op 1 met de keeper hij probeert de bal te stiften. De keeper wacht net iets te lang waardoor Beran de bal, tegen het lichaam van de doelman tikt. Ook een knap schot uit de tweede lijn van Berendsen levert geen 2-0 op.

Nul doelpunten tegen met rust

Voor het eerst sinds lange tijd weet VVG de nul vast te houden. Daarbij moet er wel eerlijk vermeldt worden dat er grote kansen voor MVR waren . Maar VVG verdedigende weer als van ouds! Strijdend voor elke meter, voor elke centimeter en zelfs voor elke millimeter! Met een hoop kunst en vliegwerk wordt de nul gehouden! Dat is echt een prestatie!

Casper Jansen kopt VVG op 2-0

15 minuten gespeeld in de tweede helft. C. Jansen komt in de ploeg voor de uitstekend spelende Berendsen. Hij staat koud in het veld als aanvoerder J. Jansen de bal perfect op zijn hoofd legt. Daarmee is het nog geen doelpunt. De timing van C. Jansen is perfect. De kracht en overtuiging waarmee hij de bal snoeihard tegen de touwen pompt is magistraal! Mooie kopbal!

Beste kansen in de tweede helft voor MVR

Na het doelpunt wordt VVG achteruit gedrukt door MVR. Met een paar wissels maken ze het VVG toch weer lastig. Maar VVG heeft een keeper die Ruben Cats heet. Niet een, niet twee, niet drie maar wel vier wereldreddingen achter elkaar! Dat houdt VVG in deze fase op de been. De slotfase breekt aan, MVR gaat alles of niks spelen. VVG moet een omzetting doen om het gevaar van een overtal op het middenveld te neutraliseren. Het gaat niet vanzelf maar door hard te werken weet VVG nog altijd de nul te houden. Echter is de blessuretijd weet MVR toch het verdiende doelpunt te maken. Kort daarna fluit de uitstekende scheidsrechter af en wint VVG met 2-1!

Arbiter: E. Demirci Toeschouwers: 228

Doelpuntenmakers: 1-0 Quinten Loesink (10.), 2-0 Casper Jansen (55.), 2-1 onbekend (80+1.)

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand, v. Uem (46. Leemreize), Leuverink, Lankveld, Beran (47. Stern), Berendsen (49. C. Jansen), Loesink.