JO17-1 wint voor de derde keer op rij

VVG’25 JO17-1 heeft wederom een uitstekende teamprestatie geleverd door met 1-3 te winnen, van de nummer twee op de ranglijst ESA. VVG kan terugkijken op een (bijna) perfecte wedstrijd, waarin het verdedigend en aanvallend uitstekend veldspel liet zien. Jesse Leuverink was nog afwezig door een botbreuk. Dany Lankveld keerde, na 2 wedstrijden afwezigheid, weer terug in de basis. Stijn Fischer is weer fit genoeg, voor de wedstrijdselectie en Teun Jansen sloot aan op de bank. Tweede doelman Twan Jansen was ook weer meegereisd. Doelpunten namens VVG door Quinten Loesink en Casper Jansen (2x).

Milan Pothof absolute uitblinker in de openingsfase

Binnen 2 minuten had de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg moeten staan. Maar tot tweemaal toe, wereldreddingen van doelman Pothof! ESA dat speelde met grote en sterke aanvallers kreeg naar 5 minuten geen grip meer op de wedstrijd. VVG werkte keihard, als team, omdat te bereiken.

Quinten Loesink knalt VVG op 0-1

11 minuten gespeeld in de vrieskou als VVG een hoekschop krijgt, de bal blijft hangen in de zestienmeter. Loesink pikt de bal op, stuurt drie man het bos in, en rond keurig met links af. 0-1!

4 minuten na de 0-1 is het Venhoeven, die vanaf 50 meter, de bal over alles en iedereen richting het doel ramt. Op de lat!

VVG komt op 0-2

De meegereisde toeschouwers konden genieten van VVG. Schitterende combinaties werden, er in Arnhem, op de mat gelegd. Een schot van Loesink is nog een prooi voor de doelman van ESA. Maar na een perfecte vrije trap van Venhoeven, is het spits Casper Jansen die ijskoud blijft! Mooie goal!

ESA komt terug tot 1-2

Ondanks het aandachtspunt in de rust, en het verwachte spel van ESA. Direct na de rust, de 1-2.

De fase na het doelpunt is voor ESA, het schakelt al heel snel naar vier aanvallers en VVG staat onder druk. Verdediger Thuis haalt tot tweemaal toe een bal van de lijn! De irritatie loopt langzaam op bij de thuisploeg, het loopt uiteindelijk tegen twee gele kaarten aan. VVG blijft volwassen spelen en kan mede hierdoor de wedstrijd gaan beslissen!

Casper Jansen schiet VVG op 1-3

En dat gebeurd! Eerst tikt Valk de bal nog op de lat. Maar in de 71ste minuut, een schitterende actie van Gül en het binnen knallen is van C. Jansen! Na dit doelpunt blijft VVG keihard werken! Het wordt nog drie keer gevaarlijk, de bal had er zomaar in kunnen vliegen! ESA blijft het gas erop houden. Dan maakt scheidsrechter Rafat een einde aan de wedstrijd. VVG wint, uit, bij één van de sterkste ploegen in deze Hoofdklasse! Een prestatie waar iedereen trots op mag zijn!

Arbiter: A.K. Rafat Toeschouwers: 172

Doelpuntenmakers: 0-1 Loesink (11.), 0-2 C. Jansen (39.), 1-2 onbekend (41.), 1-3 C. Jansen (71.)

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand (79. T. Jansen), Gül, Berendsen, Lankveld (50. Valk), Venhoeven, Loesink (54. Fischer) en C. Jansen.