JO17-1 wint voor de tweede keer op rij

VVG’25 JO17-1 heeft een uitstekende teamprestatie geleverd door met 0-1 te winnen van Juliana’31. VVG kan terugkijken op een wedstrijd, waarin het in fases goed voetbal liet zien, weinig tot geen kansen weggaf en ook scoorde. Dany Lankveld, Kas Valk en Teun Jansen waren alle drie niet fit genoeg om te spelen. Tijn Berendsen en Bram Starink sloten aan op de bank. Ook Tweede doelman Twan Jansen was weer meegereisd met de blauw-witten. Doelpunt VVG door Jesse Leuverink.

Beide ploegen tasten af in de openingsfase

Voor de meegereisde toeschouwers geen spektakel in de eerste 15 minuten. Een hoekschop voor de thuisploeg was het enige wapenfeit van beide teams. De veldbezetting van VVG staat als een huis en er zijn maar weinig ploegen, die dit kapot kunnen spelen. De thuisploeg probeert het wel en wordt wat sterker. Een schot van de spits gaat rakelings naast het doel van Pothof en in de 38ste minuut een goed schot van de nummer 10.

De beste kans voor VVG

De thuisploeg wordt sterker en heeft meer balbezit, maar de verdediging van VVG geeft geen krimp. Het is zelfs VVG dat de beste kans krijgt om op een 0-1 voorsprong te komen. Leuverink slingert de bal van een meter of 30 boven op de lat. Rust: 0-0.

Jesse Leuverink schiet VVG op 0-1

Na de rust veranderd het spelbeeld, VVG zet meer druk op de achterste linie van Juliana’31. Dat resulteert in meer balverovering hoger op het veld. Hieruit ontstaat ook het doelpunt. Goed doorgaan van de aanvallers levert balverlies op bij de thuisploeg. Leuverink krijgt de bal op 25 meter van het doel. Hij twijfelt geen seconde en schiet hem snoeihard in de kruising! 0-1!

VVG vergeet de wedstrijd te beslissen

Met nog 15 minuten te spelen, is daar een 100 procent kans voor spits Jansen. De keeper stond goed op te letten. Een paar minuten later weer een grote kans voor Jansen. Weer geen 0-2. Loesink wordt weggestuurd aan de rechter kant, hij heeft de 0-2 op de schoen. Maar weer geen doelpunt. VVG maakt het zichzelf in deze fase onnodig moeilijk door de wedstrijd niet in het slot te gooien. Het veel passie en strijd wordt de laatste 5 minuten de voorsprong verdedigend. Met succes! VVG pakt weer de 3 punten! Het gaat met een goed gevoel de winterstop in.

Arbiter: J.H. Achterberg Toeschouwers: 53

Doelpuntenmakers: 0-1 Leuverink (43.)

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen, Leuverink (60. T. Berendsen), Venhoeven, Loesink (74. Starink) en Jansen.