JO17-1 wint weer, vier op een rij!

Op Sportpark de Pol werd een knappe overwinning in de Hoofdklasse behaald! VVG dat in de uitwedstrijd nog met 5-1 verloor van SC Bemmel, was in eigen huis met 3-2 te sterk. Door deze overwinning, gaat VVG een serieuze rol spelen in de tweede periode. Doelpuntenmakers deze middag voor VVG25 waren Dany Lankveld (2x) en Quinten Loesink.

Zwakke start, de bezoekers komen op 0-1

VVG speelt het eerste kwartier erg matig. Met name aan de bal, is het slordig en wordt te veel balverlies geleden. SC Bemmel maakt hier gebruik van, door in minuut 9, met veel power en mankracht er doorheen te voetballen. De voorzet komt richting de eerste paal en binnen getikt. 0-1.

Dany Lankveld brengt VVG op 1-1

Na het tegendoelpunt recht VVG de rug. Het veldspel wordt beter, er is meer balbezit en de passing is zuiverder. We zitten in minuut 19 als Venhoeven de bal doorkopt. Lankveld is er vandoor, alleen de doelman kan nog redding brengen, maar hij heeft geen schijn van kans, als Lankveld de bal loepzuiver tegen de touwen knalt! 1-1!

Dany Lankveld maakt zijn tweede en VVG pakt de voorsprong

De 2-1 hangt in de lucht als VVG doordrukt, en dat gebeurt. Eerst is het Valk die zijn inzet gekeerd ziet worden door de doelman en een vrije trap van Venhoeven strand in de muur. De klok staat op 35 minuten, als Lankveld opduikt in de zestienmeter van SC Bemmel. Hij twijfelt geen seconde en knalt VVG op een 2-1 voorsprong!

Quinten Loesink schiet VVG op 3-1

Het vertrouwen is groot aan de kant van VVG, met lef en durf wordt er gevoetbald. De tweede bal wordt gewonnen, de diepte wordt gezocht en gevonden. Vlak voor de rust een steekpass op de snelle Loesink, Loesink snijdt naar binnen en gaat de zestienmeter binnen. Ook hij faalt niet en schuift de bal rustig en zuiver onder de keeper door. We gaan rusten met 3-1.

SC Bemmel komt terug tot 3-2

Een kleine 10 minuten gespeeld in de tweede helft, als de bezoekers gevaarlijk worden, een afstandsschot vliegt maar rakelings naast het doel van Pothof. 1 minuut later is het wel raak, SC Bemmel terug in de wedstrijd. 3-2.

Spannende slotfase

Alles of niets voor de bezoekers, dat schakelt naar een aanvallender speelstijl. Het kraakt en piept bij VVG. Berendsen haalt met gevaar voor eigen leven nog een bal weg en doelman Pothof maakt het zichzelf 2x ontzettend moeilijk. VVG krijgt via invaller Fischer nog een enorme kans op de 4-2, uitstekend gered door een verdediger van SC Bemmel. Dan maakt scheidsrechter Jeths een einde aan de wedstrijd. VVG heeft nu 13 punten in de tweede periode! Ontzettend knap!

Arbiter: W. Jeths Toeschouwers: 127

Doelpuntenmakers: 0-1 Stef Wolters (9.), 1-1 Dany Lankveld (19.), 2-1 Dany Lankveld (35.), 3-1 Quinten Loesink (39.) 3-2 Seth Heezen (54.)

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen, Loesink (57. Fischer), Venhoeven, Valk (41. C. Jansen) en Lankveld (55. Leuverink).