JO17-1 zet stijgende lijn voort

In de vijfde thuiswedstrijd van de competitie, weet VVG wederom een punt te pakken. Tegen DIO’30 werd er hard gewerkt en in fases goed gevoetbald. In de opstelling keerde Nout Thuis terug in de basis. Derde Doelman Kyron Stevens sloot aan vanuit de JO15-1. Arjan bedankt voor het filmen! Op een koud en nat Sportpark de Pol werd het 0-0.

Sterk begin van VVG

Al binnen 2 minuten is er gevaar voor doel van de bezoekers, hard werken van spits Jansen, zorgt ervoor dat hij de bal onderschept randje zestien. Hij schiet, redding van de doelman. Een paar minuten later is dezelfde Jansen, die nogmaals het vijandelijke doel onder vuur neemt. Hij vindt weer dezelfde keeper op zijn weg. DIO zet daar een vrijetrap tegenover, deze wordt getrapt door de nummer 11. Recht in de handen van de uitstekend keepende Pothof.

DIO’30 wordt gevaarlijk vlak voor de rust

In de laatste 10 minuten van de eerste helft, zijn er drie dode spelsituaties waaruit gevaar ontstaat. Een indraaiende hoekschop kan door Jansen worden weggekopt, een vrijetrap wordt door een goede redding van Pothof een hoekschop, deze hoekschop wordt uitstekend verdedigend. In deze fase vindt de, matig fluitende, scheidsrechter het nodig om aan beide kanten twee totaal onverklaarbare gele kaarten te geven. Aan de kant van VVG was Berendsen het slachtoffer.

Door doelman Pothof geen 0-1

Na de rust zijn beide teams niet instaat om goed voetbal te laten zien. VVG kiest voor een aanvallende spel opvatting en brengt een extra aanvaller binnen de lijnen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de linies. Maar beide kanten komen er voetballend moeizaam doorheen. Toch moet na, precies een uur spelen, de stand 0-1 worden. DIO komt er door aan de rechterkant, uitstekende voorzet, de spits doet op vijfmeter van het doel, alles goed. Hij kopt hem hard naar de grond, maar doelman Pothof doet het! Wat een redding! Het blijft 0-0!

VVG moet de 1-0 maken

Na een fase van een aantal kleine mogelijkheden. Twee grote kansen kort na elkaar. We zitten in de 64ste minuut als de toeschouwers opveren, de mooiste aanval van de wedstrijd. Het start bij een ingooi van Liebrand, het doorkoppen van Leuverink, Venhoeven is weg, het legt de bal perfect neer voor Lankveld in de as. Lankveld met een fantastische steekpass, door vier verdedigers heen, zet hij Loesink vrij voor de keeper. Loesink neemt hem niet vol, maar probeert de bal met binnenkant voet te plaatsen. Redding van de doelman. Precies 1 minuut later, de bal valt goed voor Lankveld, hij pakt de controle met zijn borst, op 11 meter van het doel, is het draaien en schieten met links. Helaas voor de blauw-witten, is Lankveld beter met rechts. De bal gaat over.

Wedstrijd eindigd zoals hij begon, 0-0

De laatste 10 minuten is het aanzien niet waard. De toeschouwers zullen pijn in de nek gekregen hebben van de lange ballen. Het wordt slordig en beide ploegen zijn niet instaat te domineren.

Arbiter: A. Cakir Toeschouwers: 120

Doelpuntenmakers:

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen (41. Venhoeven), Loesink, Lankveld, Valk (46. Leuverink) en Jansen (60. Fischer).

Gele kaarten: Berendsen (34.)