JO19-1 knokt voor een bekerstunt

Op Sportpark de Pol heeft VVG25 JO19-1 heeft een moeilijke middag gehad tegen DZC68. In een wedstrijd vol passie en strijd werd het 1-4 voor de gasten uit Doetinchem. Met een 0-0 ruststand zat VVG lang in de wedstrijd, maar kon het niet voorkomen dat de doelpunten toch aan de verkeerde kant vielen. Aan de kant van VVG25 ontbraken de geblesseerden Esmeijer (enkel), Willemsen (enkel) en Lankveld (VVG 1). Namens VVG scoorde Ramon Roelofsen (1-2).

Aftasten in de openingsfase.

Beide ploegen begonnen zeer georganiseerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde nauwelijks in kansen. Voor de aanwezige toeschouwers niet leuk om naar te kijken. Vanuit de trainers gezien een leuk “schaakspel”. In de as van het veld was er geen ruimte. Toch ging er veel door de as, hierdoor veel balverlies, wat in het voordeel van VVG sprak.

0-0 met rust.

Zeer knap vanuit VVG oogpunt om doelpuntloos te gaan rusten. In de rust moesten knopen door gehakt worden. In de competitie kan een 0-0 voldoende zijn om op een zelfde wijze door te gaan. Echter om door te gaan in de beker waren absoluut 3 punten nodig (na het gelijke spel vorige week). Dit betekende meer risico’s nemen. Dan is het afwachten hoe dit uitpakt.

Blessures Valk en Jansen, DZC68 trekt de wedstijd naar zich toe.

20 minuten na de rust staat het 0-2. Het genomen risico pakte niet goed uit. Daarnaast moesten Kas Valk (hamstring) en Teun Jansen (lies) met blessure naar de kant. Veel beterschap!

1-2 Ramon Roelofsen!

Doelpunt VVG! Met alle risico’s die er te nemen waren gaat VVG na de drinkpauze op zoek naar de aansluiting. Dit wordt gevonden doordat Roelofsen er doorheen loopt en de bal snoeihard achter de doelman knalt! VVG zit weer in de wedstrijd.

DZC zet een tandje bij en voetbalt over VVG heen.

Het risico met deze veldbezetting wordt genadeloos afgestraft. Helaas pakt het niet uit zoals het kan. Rensen vergeet te scoren en VVG wordt moe. Er zal nog flink aan de conditie gewerkt moeten worden. Veel spelers met kramp en de vermoeidheid wordt door DZC kapot gespeeld. Eindstand: 1-4. Met dit resultaat is het de wonden likken, fitter worden en de focus op de competitiestart.

Doelpuntenmaker(s): 0-1 onbekend (54.), 0-2 onbekend (67.), 1-2 Ramon Roelofsen (73.), 1-3 onbekend (77.), 1-4 onbekend (79.)

Arbiter: M. Salemink | Toeschouwers: 289

Opstelling VVG25: Jansen, Gunsing, Roelofsen, Thuis ©, Boegman (61. Verheij), Kaak, Berendsen, Valk (50. Rensen), Jansen (50. Stevens), Teunissen en Starink.