JO19-1 scoort 2x, maar wint niet.

VVG25 JO19-1 heeft in de competitiestart niet weten te winnen van een sterk FC Zutphen (2-5). Ondanks twee doelpunten van spits Bram Starink konden de blauw-witten verdedigend geen vuist maken. Het tempo wat de bezoekers in de eerst helft op de mat legde was VVG direct te hoog. Excuses? Nee daar wil de JO19-1 niet over praten. Maar feit is wel dat het nog altijd veel spelers mist. Maar dit biedt ook weer kansen voor spelers vanuit de JO17 (Merlijn Rozendal).

FC Zutphen walst in de openingsfase over VVG heen.

Na precies 12 minuten voetballen staat het al 0-2. Sterk begin van de bezoekers, VVG stond compact en hielt de linies gesloten maar de individuele klasse van FC Zutphen was te groot, ze liepen er zo doorheen. Met name aan de linkerkant veel problemen voor VVG, de handige rechtsbuiten kapte en draaide Verheij helemaal dol. Het wordt nog erger als de bezoekers er ook nog 0-3 van maken.

Doelpunt Bram Starink!

Paar minuten voor de rust, komt VVG er toch knap doorheen. De voorzet is op maat en daar staat spits Starink om er 1-3 van te maken. Kan VVG dan toch nog terug in de wedstrijd komen?

Rust. Drie dubbele vlak daarna.

In de rust is de bespreking kort en krachtig. We gaan risico nemen en opzoek naar de 3-3. Dit pakt of goed uit of het wordt 1-8. Maar dat er iets moest gebeuren was duidelijk. 5 minuten na de rust komt de drie dubbele wissel van trainer Elfrink. VVG creëert voorin een 1 tegen 1 situatie.

VVG terug in de wedstrijd! Starink maakt zijn tweede!

10 minuten na de wissels is het resultaat zichtbaar, VVG dwingt de bezoekers om zich aan te passen en het hoge tempo verdwijnt uit de wedstrijd. Ondanks dat krijgt FC Zutphen nog een levensgrote kans met een bal op de paal. Maar het doelpunt valt aan de andere kant. Na een afgeslagen voorzet komt de bal bij Willemsen (wel of geen hands, de scheidsrechter vindt van niet), via Willemsen komt de bal bij Starink, hij kijkt, kijkt nog een keer, niemand van FC Zutphen zet druk, dus besluit Starink de bal koelbloedig laag in de hoek te schuiven. 2-3! VVG heeft de aansluiting te pakken!

Foutje van Boegman. FC Zutphen scoort en beslist de wedstrijd.

De 3-3 hangt in de lucht, het gevoel is er. Maar dan geeft VVG zichzelf de doodsteek. Boegman speelt de bal te kort terug op doelman Jansen. Jansen kan er nooit meer bij, maar de spits van FC Zutphen wel. Hij gooit de wedstrijd in het slot. Daarna is VVG het ook helemaal kwijt. En wordt het na de 2-4 ook nog 2-5. Jammer want op dat moment had er absoluut meer ingezeten.

Doelpuntenmaker(s): 0-1 onbekend (4.), 0-2 onbekend (12.), 0-3 onbekend (33.), 1-3 Bram Starink (41.), 2-3 Bram Starink (61.), 2-4 onbekend (66.), 2-5 onbekend (75.)

Arbiter: D.T. Smith | Toeschouwers: 320

Opstelling VVG25: Jansen, Boegman, Kaak (50. Rozendal), Thuis ©, Verheij (50. Willemsen), Stevens (50. Gunsing), Berendsen, Rensen, Jansen, Teunissen en Starink.

Gele kaarten: Boegman (73.)