Matig VVG’25 gaat onderuit in Duiven

Sinds lange tijd stond voor de Gaanderense formatie een uitwedstrijd op het programma. De tegenstander van deze dag zijn de oranje-witten uit Duiven. DVV ging eerder dit seizoen met 3-2 onderuit op Sportpark De Pol.

Op een winderig sportpark in Duiven werd om twee uur afgetrapt voor de eerste helft. Het lastig bespeelbare grasveld was een van de oorzaken voor het matige voetbal dat beide ploegen op de mat legden.

Zowel DVV als VVG kwamen niet toe aan een verzorgde opbouw, hetgeen resulteerde in veel lange ballen en duels om de zogeheten tweede bal. Deze tweede ballen kwamen voor het merendeel in bezit van de gastheren. Grote kansen waren er wel te noteren. DVV kreeg enkele kansen op de openingstreffer, maar speelde deze veelal slordig uit. VVG werd tot tweemaal toe gevaarlijk via Ramon Pastoor, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Zoals gezegd was het veldspel van beide ploegen niet optimaal, dus erg verwonderlijk was het niet dat het openingsdoelpunt door middel van een standaardsituatie tot stand kwam. Een corner van DVV belandde op de kop van de vrijstaande aanvoerder van DVV en daarmee liet hij doelman Maikel Damen kansloos, 1-0. Niet veel later werd wederom uit een corner de 0-2 gemaakt. Doordat de bal via het hoofd van Nick Schoenaker per ongeluk op het achterhoofd kwam van een speler van de oranje-witten werd het 2-0. Met deze stand werd door beide ploegen de kleedkamer opgezocht.

Na rust werd het veldspel van VVG niet veel beter. Echter, VVG kreeg een enorme kans om de aansluitingstreffer te maken. Nino Monasso kon alleen doorlopen naar de doelman van DVV, helaas voor VVG bracht deze doelman een prima redding op het schot van Monasso. Bij vlagen liet de thuisploeg zien ook aardig te kunnen voetballen en kwamen ze meermaals gevaarlijk door de Gaanderense defensie. Hetgeen nog niet resulteerde in een definitieve beslissing. Halverwege de tweede helft bracht trainer Schepers nog enkele aanvallende wissels, maar helaas resulteerde dit niet in het gewenste effect. Behalve een  afgekeurd doelpunt (vermeend buitenspel) en een misser van Karsten Wielers creëerde VVG nog maar weinig kansen. In de slotfase van de wedstrijd gooide DVV, door middel van een goed uitgespeelde counter, de wedstrijd in het slot, 3-0.

Helaas kwam VVG de twee goals uit een corner in de eerste helft niet meer te boven. Tevens werd een grote kans op de aansluitingstreffer (vroeg in de tweede helft) om zeep geholpen om de wedstrijd weer echt spannend te maken. Hierdoor was de kans om punten te pakken verkeken.

Voor VVG is het zaak om snel weer drie punten te pakken en aansluiting te houden met de middenmoot. DVV beschikt net als VVG over een jonge ploeg die met vlagen leuk voetbal op de mat legt en vandaag vele malen effectiever in de afronding was dan de blauw-witten uit Gaanderen.