O19-1 speelt gelijk in derby tegen SDOUC

VVG’25 JO19-1 heeft zijn eerste punt binnen! In de derby (uit) tegen SDOUC werd het 1-1. VVG kan terugkijken op een wedstrijd, waarin het in fases goed voetbal liet zien, weinig tot geen kansen weggaf en ook scoorde. Milan Pothof (rug), Freek Liebrand (enkel), Bart Leuverink (VVG 1) en Joris Kuiperije (weekendweg) waren alle vier niet inzetbaar. Dany Lankveld en Ramon Roelofsen sloten vanuit de JO17-1 aan. Beide spelers begonnen op de bank. Doelpunt VVG door Quinten Loesink.

Beide ploegen tasten af in de openingsfase

Voor de meegereisde toeschouwers geen spektakel in de eerste 15 minuten. Een schotje voorlangs van de thuisploeg, was het enige wapenfeit van beide teams. De veldbezetting van VVG stond oké. Een tegenstander zou veel kwaliteit in huis moeten hebben, willen ze dit kapot spelen. De thuisploeg probeert het wel en wordt wat sterker.

SDOUC scoort 1-0

De thuisploeg wordt sterker en heeft meer balbezit, maar de verdediging van VVG geeft geen krimp. Tot dat er ineens een vrije man op het middenveld gevonden wordt, direct wordt er een aanvaller van SDOUC in de dekking aangespeeld, zijn aanname is van grote klasse, dat zelfde geldt voor de afwerking. Mooie goal. 1-0 voor SDOUC. Op dat moment terecht.

Invaller Loesink schiet VVG met zijn eerste balcontact op 1-1

Na de rust veranderd het spelbeeld, VVG zet meer druk op de achterste linie van SDOUC. Dat resulteert in meer balverovering hoger op het veld. Hieruit ontstaat een aantal mogelijkheden. Goed doorgaan Beran aan de linkerkant van het veld, de voorzet is op spits Zaki, deze mits de bal. Maar achter hem, sprint de zojuist ingevallen Loesink naar de bal toe. Hij twijfelt geen seconde en met zijn eerste balcontact schiet hij VVG weer naast de thuisploeg. 1-1!

VVG vergeet de wedstrijd te beslissen

Met nog 15 minuten te spelen, is daar een 100 procent kans voor een andere invaller, Lankveld kopt de bal snoeihard in. De keeper stond goed op te letten. Een paar minuten later een vrijetrap voor aanvoerder Jansen. Daar moet Jansen met zijn kwaliteiten meer uit kunnen halen. Weer geen 1-2. In de slotfase een bal van achteruit, naar voren gepompt. Beran (inmiddels als aanvaller) komt er door heen… hij heeft de 1-2 op de schoen. Maar weer geen doelpunt. VVG maakt het zichzelf, in deze fase, onnodig moeilijk door de wedstrijd niet in hun voordeel te beslissen! De derby tussen SDOUC en VVG’25 blijft onbeslist, beide teams pakken een punt.

Arbiter: J. Sins Toeschouwers: 453

Doelpuntenmakers: 1-0 onbekend (23.), 1-1 Loesink (51.)

Opstelling: Brugman, Celik, Jansen©, Mulder, Beran, Berendsen, Gül (68. Lankveld), Stern, v. Uem (50. Loesink), Venhoeven en Zaki (80. Roelofsen).

Gele kaarten: Beran (74.)