O19-1 vecht zich naar gelijkspel

VVG25 JO19-1 heeft in haar derde en laatste bekerwedstrijd een gelijkspel uit het vuur gesleept. In een lastige uitwedstrijd tegen een sterk OBW, werd het 0-0. Een belangrijk moment, om het vertrouwen te laten groeien en het goede spel te belonen. Er was zelfs kans op meer. Echter werden de kansen vandaag niet benut. Milan Pothof (rugblessure), Freek Liebrand (enkelblessure) en Bart Leuverink (VVG 1) ontbraken. Dany Lankveld sloot aan vanuit de JO17-1. Lankveld maakt zijn officiële debuut in de JO19-1!

Matig ontvangst in Zevenaar

Bij aankomst worden we direct getest op improvisatie. Er was geen kleedkamer beschikbaar. Daarom een kort woordje achter de kantine en omkleden op de tribune.  Gelukkig is het mooi weer en genieten we nog even van het zonnetje. Het hoofdveld is inmiddels vrij, de warming-up kan beginnen.

Aftasten in de openingsfase

Beide ploegen stonden goed in de organisatie, dit leverde een tactisch spelletje op, maar geen grote kansen. In minuut 7 haalt verdediger Mulder een bal van de lijn. Maar de eerste (grote) kans van de wedstrijd wordt genoteerd in minuut 36. De uitstekend spelende nummer 9 van OBW komt 1 op 1 met doelman Brugman. De bal vliegt richting de touwen maar net op het laatste moment tikt doelman Brugman, de bal tegen te lat aan. Geweldige redding! We gaan rusten met 0-0.

De beste kansen voor VVG

Na de rust is het OBW dat vooral gevaarlijk wordt via hoekschoppen. Doelman Brugman doet, wat hij doen moet en heerst in de vijfmeter. Hierdoor levert dit weinig tot geen gevaar op. De beste kansen van de wedstrijd zijn voor Venhoeven, Beran, Lankveld, Zaki en Jansen.

In de slotfase krijgen beide ploegen nog 1 kans

Met nog 5 minuten te spelen is het de steekpass die Zaki aan het werk zet, hij wint zijn duel en gaat alleen op de doelman af. Deze weet redding te brengen. In de absolute slotfase een zelfde steekpass maar nu aan de andere kant. De bal lijkt tegen de touwen te gaan, maar aanvoerder Juul Jansen (Foto. Inge Liebrand) redt “zijn” team. Beide doelmannen weten hun doel schoon te houden. Eindstand 0-0.

Arbiter: Mevr. R.S. Vermeer Toeschouwers: 147

Doelpuntenmakers: –

Opstelling: Brugman, Celik, Jansen©, Mulder, Kuiperije, v. Uem (42. Stern), Gül (59. Lankveld), Berendsen, Venhoeven, Loesink (59. Beran) en Zaki.

Gele kaarten:Stern (90.)