O23 plaats zich voor de achtste finale Achterhoek Cup!

VVG’25 O23 heeft dinsdagavond (15 maart) vv Gendringen O23 met 1-2 verslagen. Ondanks de vele blessures en afmeldingen wisten de blauw-witten te winnen. Van totale controle over de wedstrijd was dinsdagavond geen sprake. In de eerste helft heerste de bezoekers uit Gaanderen wel en kwam het terecht op een 0-2 voorsprong (2x Bion Venhoeven). Na de rust golfde het spel flink op en neer. Fysiek was het een harde wedstrijd waarbij VVG ook mentaal aan de bak moest.

Dominant VVG in de openingsfase.

Op een glad maar goed kunstgrasveld, werd er om 20:00u gefloten voor de aftrap. Beide ploegen hadden de intentie om de korte opbouw te spelen. De ruimtes op het middenveld waren klein maar het lukte VVG om er voetballend doorheen te spelen. Ook af en toe de bal achter de verdediging leggen om zo tempowisselingen te creëren pakte goed uit. De thuisploeg werd op eigen helft terug gedwongen en kwam er alleen via de rechterkant (snelle buitenspeler Immink) gevaarlijk uit.

Venhoeven maakt er voor de rust 0-2 van.

Na een halfuurtje voetballen vond Bion Venhoeven het mooi geweest. Met veel kracht werkt hij een voorzet vanaf de rechterkant tegen de touwen. 0-1! Een paar minuten later is het weer raak. Het is dezelfde Venhoeven die de bal controleert en hard uithaalt. De doelman ziet er niet goed uit, het harde schot is hem te machtig en de bal rolt over de doellijn. 0-2!

Grote kansen voor S. Berendsen, Teunissen en Lankveld op 0-3

Met nog een kleine 10 minuten te spelen in de eerste helft. Had het 0-3 moeten staan en misschien wel 0-4. VVG vergeet Gendringen van zich af te schudden. Een schot van S. Berendsen gaat net naast, een ander schot van S. Berendsen wordt door Teunissen net uit het doel getikt en een knappe vallende kopbal van Lankveld gaat er niet in.

Strijd en passie na de rust

Thuisploeg vv Gendringen gaat over op een 1-3-4-3 en later zelfs met 4 aanvallers voorop.  De opdracht voor Gendringen is duidelijk: Vol op jacht naar de 1-2 en daarna zelfs de 2-2. Hiermee dwingt het VVG tot verdedigen. Er worden felle duels uitgevochten waarbij de scheidsrechter toch een cruciale rol speelt door harde maar zuivere duels (van beide kanten) steeds af te fluiten.

Het moment voor Gendringen komt dan toch. 1-2 met nog 30 minuten op de klok. VVG kiest ervoor om gewoon met 4 man achterop de blijven spelen. Door een goede zonedekking en elkaar continu rugdekking geven kwam Gendringen er zelfs met 4 aanvallers niet meer doorheen. Met nog een paar minuten te spelen mag het niet meer fout gaan! Dat gaat het ook niet, de Achtste Finale is een feit!

Doelpuntenmaker(s): 0-2 Bion Venhoeven (29.), 0-2 Bion Venhoeven (36.), 1-2 Onbekend (61.)

Arbiter: O.A.G.M. Hartjes | Toeschouwers: 133

Opstelling VVG25: Pothof, Thuis, Roelofsen, Stern, Beran, J. Jansen ©, S. Berendsen (72. T. Berendsen), v.d. Berg, Lankveld (46. Jolink), Venhoeven (46. Loesink) en Teunissen (46. Smit).

Gele kaarten: S. Berendsen (64.)