Nieuws

Opleidingsnieuws van de jeugdtrainers

Beste leden,

Vier trainers hebben met succes de KNVB junioren training afgerond. Wat Luuk, Thijs, Arjan en Freek hebben geleerd lees je hier.
Arjan van Velze, trainer van de JO17-2: door het volgen van de cursus heb ik extra handvatten gekregen die me helpen bij het geven van trainingen en het begeleiden van wedstrijden. Dit komt ten goede van de spelers en voor mezelf. Het aanpassen van de coaching op leeftijdsspecifieke kenmerken van de spelers is daar een belangrijk onderdeel van. Dit zorgt voor een realistisch verwachtingspatroon. De cursus is aan te raden voor zowel beginnende trainers/coach, maar ook als je al jaren trainer of coach bent. Daarnaast is het erg leuk en interessant om deze cursus gevolgd te hebben met trainers en leiders van andere verenigingen en samen te leren en te sparren.
Freek Liebrand, trainer van de JO19-2: Ik ben trots op mijn diploma en heb vooral zin om alles wat ik geleerd heb over te brengen naar de jongens. Het was een leuke leerzame cursus en ben blij dat ik het gehaald heb!
Luuk Giesen, trainer van de JO 15-2: Het volgen van deze leerzame cursus heeft me veel gebracht. Naast het feit dat mijn inhoudelijke voetbalkennis is vergroot heb ik ook veel geleerd van de structuur van voetbal. Kennis over de verschillende leeftijdsgroepen en de daarbij behorende pedagogische benadering heb ik tevens als waardevol ervaren. Ik ben blij dat ik van VVG’25 de gelegenheid heb ik gekregen om deze cursus te volgen.
Thijs Kolkman, trainer van de onder 9 en de JO11-2: Thijs is zo druk op het veld en zijn examenjaar maar ondertussen ook blij dat hij deze training heeft kunnen volgen. Hij staat nu met nog meer kennis op het veld en dat vergroot zijn trainingsplezier.
We wensen jullie veel succes met het trainen van de teams en zijn blij dat de training een mooie bijdrage heeft gegeven.
Nieuwsgierig geworden? Binnen de club gaan we weer volop aan de slag met de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de trainers. Wil jij je ook graag ontwikkelen als trainer? Geef dit dan door aan Jelle Elfrink via Jelleelfrink@hotmail.com

HET LAATSTE NIEUWS

Van Zaalvoetbal naar Futsal

31 maart 2024

Verslag Varsseveld – VVG ’25

28 maart 2024

VVG ’25 1 Heren wint de kraker bij SC Varsseveld!

24 maart 2024

Voetballen bij De Graafschap in de meivakantie?

23 maart 2024