Prima overwinning VVG’25 JO15-1 smaakt naar meer!!!

Zaterdagmiddag 13:00 was het sportpark in Hengelo het strijdtoneel voor de JO15-1 om de 3 punten mee te nemen naar Gaanderen. Een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de middenmoot in de competitie te behouden. Aan de kant van VVG’25 waren er geen afwezigen en kon er dus met een compleet fitte ploeg vertrokken worden richting Hengelo. De tactische aanwijzingen van de afgelopen weken bleven beperkt en de jongens moesten niet nadenken maar gewoon met zijn allen vechten voor de volle buit!

De wedstrijd begon goed aan de kant van ons, het positiespel was goed en we konden via de zijkanten goed de diepgang vinden door Tijn Berendsen en Zef Lochs. Hieruit ontstond ook de afgekeurde 0-1 voor VVG’25. De bal was aan de zijkant net iets over de lijn maar de scheids liet doorgaan. Hierdoor kon Zef Lochs de bal tegen de touwen schieten. Echter kwam de scheidsrechter terug op zijn beslissing omdat onze grensrechter eerlijk was en aangaf na afloop van de aanval dat de bal over de lijn was. Helaas maar eerlijkheid duurt het langs zeggen ze altijd. Dit bleek later in de wedstrijd ook wel! Helaas voor VVG’25 viel kort hierna Bas Agelink geblesseerd uit, hiervoor kwam Daan Bronkhorst koud in de ploeg. Echter waren de eerste duels geen enkel probleem voor de rechtsback en won deze overtuigend. De gastheer uit Hengelo kreeg eigenlijk enkel mogelijkheden en we waren prima aan het verdedigen, met als centrale duo Sem Willemsen en Jarno Wisselink kwam er zelden een bal op goal. We creëerden in tegenstelling tot de weken hiervoor veel kansen en hadden ook recht op de 0-1. Echter bleef deze in de eerste helft uit en gingen we met een 0-0 de rust in.

In de rust werd er gezegd dat er vooral zo door gegaan moest worden. De inzet was top en krijgen de kansen toch wel. De overtuiging was er bij iedereen dat als we dit vol zouden houden de 2e helft, dat het doelpunt vanzelf zou komen!

De 2e helft begon iets onrustiger, met een grote kans van PAX in de beginfase. De rechtsbuiten van de thuisploeg wist te ontsnappen aan onze defensie. Hij plaatste de bal echter tegen de paal, wellicht hebben we hier wat geluk. In de 42e minuut werd er gewisseld, Milan Buijl kwam binnen de lijnen voor Thijs Besselink. Die een prima wedstrijd had gespeeld. Zef Lochs kwam op het middenveld te spelen en Milan Buijl aan de rechterkant. Niet veel later was het door goed doorjagen onze spits Tijn Berendsen die 1 op 1 met de keeper helaas de keeper vond het niet de goal. Het werd meer een open wedstrijd en het veld werd af en toe wat groot, er ontstonden ruimtes voor beide ploegen. Op echt hele grote kansen bleef het lang rustig. Tot dat Tijn Berendsen vrij gespeeld werd op ongeveer dezelfde positie als even hiervoor. Hij wist de bal de goal in te werken en de vreugde was groot bij de spelers, technische staf en supporters! De bevrijdende 1-0 door Tijn Berendsen, die later op de dag de man van de dag zou worden. Hij schoot bij de JO17-1 ook de winnende treffer binnen en werd zo heel belangrijk voor de jeugdelftallen van VVG’25! De laatste 10 minuten was het voor VVG’25 vooral duels winnen om de 3 punten over de streep te trekken. Na 3 minuten blessuretijd was het dan zover, de welverdiende winst van VVG’25!

Op naar hopelijk een mooie serie wedstrijden waar we de punten volgende week in eigen huis kunnen houden. Aankomende wedstrijd spelen we tegen Concordia Wehl en door de weeks spelen we de halve finale van de achterhoekcup!