Sensationele slotfase brengt VVG’25 JO15-1 naar kwartfinale Achterhoekcup!

5 februari 2019, een wedstrijd wat niet snel uit het geheugen van de ouders, trainers en natuurlijk spelers gewist zou worden. We spelen de uitwedstrijd tegen PAX JO15-1 voor de achterhoekcup, deze tegenstander was dit seizoen al te gast op sportpark de Pol. Deze wedstrijd wou VVG’25 snel vergeten en wou revanche nemen op de gastheer in Hengelo.

De wedstrijd begon om 19:00 en er was een enkele wijziging in de opstelling mede door het wegvallen van aanvoerder Bram Starink. De captain van de blauw witten heeft zijn pink gebroken en is een aantal weken uitgeschakeld.

De wedstrijd begon wat onrustig en het was duidelijk dat het niet als een oefenwedstrijd gezien werd door beide ploegen. Beide ploegen gingen vol de strijd aan om een ticket naar de kwartfinales te veroveren. De eerste helft was soms slordig aan de kant van VVG’25, toch kwamen we na 20 minuten beter in de wedstrijd. Hierin waren vooral Sem Willemsen en Thijs Besselink belangrijk. De rust op het middenveld was er en de controle over de wedstrijd was terug. Na een stormachtig begin van de thuisploeg. De eerste helft kende niet echt goede kansen voor beide ploegen. Een enkele mogelijkheid via de flanken was het enige wapenfeit van de ploeg uit Gaanderen. Kyron Stevens heerste in de lucht en plukte elke bal bij corners uit het 5 meter gebied.

In de rust werd er aangegeven dat we vooral de rust aan de bal moeten houden, niet in paniek raken als we de bal onderscheppen. Dit ging de 2e helft veel beter, als we de bal onderschepte haalde we eerst uit en bouwde we weer een nieuwe aanval op. Echter kregen we in de fase dat we sterker werden juist de deksel op de neus. Een lange bal van Pax werd ongelukkig gemist door Bas Agelink. Hierdoor kon de aanvaller de bal met enig geluk in de bovenhoek schieten. Niet veel later was het de snelle buitenspeler die een fantastisch afstandsschot in huis had. En liet onze goalie kansloos achter, deze keeper wist zich later in de wedstrijd te onderscheiden tot Matchwinner! 2-0 met nog 20 minuten op de klok. VVG’25 ging iets anders staan in balbezit. Bram Gunsing kwam voor de verdediging te spelen als we de bal hadden en Tijn Berendsen ging verder naar voren spelen. Met nog 10 minuten op de klok was het een individuele actie vanaf de rechterkant van Zef Lochs, met een afgemeten pass wist hij spits Twan Chevalking in stelling te brengen bij de 1e paal. De spits wist hier wel raad mee en wist met een simpele voetbeweging de 2-1 op het scorebord te brengen. Een lekker moment om de 2-1 te maken, nu moest VVG’25 door drukken om ook nog de 2-2 op het scorebord te brengen. Na wat enkele mogelijkheden voor beide ploegen was het in de allerlaatste minuut van de wedstrijd weer Zef Lochs die een prima voorzet gaf op de inlopende Milan Buijl bij de 2e paal! 2-2, we kwam terug van een 2-0 achterstand en dit vertrouwen moesten we omzetten in de overwinning na shout-outs!

De tos werd verloren en Pax begon met de shout-outs.

1e werd fantastisch gekeerd door onze keeper Kyron Stevens, na de bal in eerste instantie al gepakt te hebben werd de rebound ook nog stijlvol gepakt!

Hierna moest Zef Lochs aanleggen, zo simpel dat het eruit zag was het echter niet. Hij omspeelde de keeper en wist de bal in het netje te leggen.

Pax scoorde de 2e en dus stond het 1-1 waarna Sem Willemsen de bal na een prima schot onder de keeper door in de goal schoot.

Het was weer de beurt aan Kyron Stevens om de shout out tegen te houden, zogezegd zo gedaan. Het stond 1-2 met al 3 pogingen van de thuisploeg op papier. Tijn Berendsen wist de volgende de scoren, echter besloot te scheidsrechter anders want de gelegenheids aanvoerder had de bal terug gespeeld en dit is niet toegestaan. De volgende poging van PAX wisten te benutten. Bram Gunsing wist de misschien wel mooiste te maken van de avond, hij stuurde de keeper met een soort van nepschot de verkeerde hoek in en kon hem gemakkelijk in de andere hoek plaatsen. De laatste poging van PAX en ze konden alleen nog maar gelijk omen, dit moment greep Kyron Stevens weer aan om de held van de avond uit te hangen. Hij keerde de inzet en zo gaat VVG’25 met een goed gevoel de competitie in en zitten ze in de Kwartfinale van de achterhoekcup! Deze wedstrijd zal een thuiswedstrijd worden tegen Silvolde/Terborg of Angerlo vooruit.

Het team kreeg de complimenten van de mee gereisde supporters en neemt het zaterdag om 11:45 op tegen Sportclub Neede! Dit is de 1e wedstrijd voor de 2e competitiehelft en het goede gevoel van de 2 winstpartijen in de winterstop nemen we mee!