Spanning tot in de laatste minuut

Op 12 maart stond de uitwedstrijd tegen het Maldense Union op de planning. De nummer 6 op de ranglijst was bezig met een goede reeks aan overwinningen en gelijkspellen. VVG’25 mocht zich dus klaar maken voor een lastige zondagmiddag. Aan een goede voorbereiding kon het afgelopen zondag niet liggen: Om 11:00 uur s’ochtends mochten de spelers en staf aanschuiven bij een zowaar ontbijtbuffet bij één van de sponsoren; Mario en Debra Punte. Een ontbijt van hotel ‘Van der Valk’ was er niks bij! Nogmaals onze dank voor deze enorm geslaagde dag! Nadat iedereen zijn buik rond had kunnen eten, vertrokken de blauw-witten in de mooie bussen van sponsor Andriesen, richting Malden, waar een lastige pot op hen te wachten stond… Om stipt 14:00 uur s’middags klonk het startsignaal door scheidrechter Donners, die overigens een prima wedstrijd zou gaan fluiten. De eerste helft kende weinig noemenswaardige momenten. Een soort box-to-box spel kenmerkte de eerste 45 minuten. Na het uitvallen van middenvelder Bart Leuverink in de rust, werd trainer Lars Krabbenborg gedwongen om de eerste wissel door te voeren. Met invaller Nino Monasso erbij op het middenveld begonnen de ploegen aan een enerverende tweede helft. Nog in minuut 45 laten de Gaanderenaren al snel merken dat ze hier met drie punten naar huis willen gaan: Via een verre uittrap van Keeper Michael Damen en een mooie combinatie op het middenveld, komt de bal bij de doorgelopen Ramon Roelofsen die zijn lichaam goed inzet en alleen op de keeper gaat. Door een lastige stuiter belandt de inzet van Ramon echter naast het doel. In minuut 56 wordt de eerste aanvallende wissel gebracht aan de kant van VVG’25. Spits Roel Veldkamp maakt plaats voor Ramon Pastoor.

Tien minuten later krijgt de ploeg uit Gaanderen echter de eerste klap te verwerken. Na balverlies op het middenveld komt de bal plots terecht bij de spits van Union, die een vrije doorloop heeft op het doel van Michael Damen. De keeper van VVG’25 komt nog in rap tempo uit zijn doel gesneld… tevergeefs. De spits omloopt de keeper en schiet de bal in het lege doel. 1-0. Union hoeft echter niet lang te wachten op een weerwoord van de mannen uit Gaanderen. Na acht passes komt de bal via een voorzet van Yannis Megens terecht bij Ramon Pastoor, die de bal uit de lucht op de pantoffel neemt. Vanaf de punt 5 stuitert de bal onder de keeper het doel binnen. VVG’25 komt na nog geen 30 seconden op gelijke hoogte en brengt de spanning terug in de wedstrijd. De ploeg gaat vervolgens vol in de aanval. In minuut 76 verlaten aanvaller Bion Venhoeven en middenvelder Dany Lankveld het veld en maken plaats voor aanvallers Ahmed Zaki en Bruno van den Berg.

Twee minuten na deze wissel lopen de mannen voor de tweede keer tegen een achterstand aan: In minuut 78 belandt, na een lange pass van de linksback van Union, de bal bij diezelfde spits van Malden. De aanvaller krijgt te veel ruimte om te draaien om vervolgens van zo’n 20 meter uit te halen. De bal belandt met een lastige stuit in de rechter onderhoek. VVG’25 moet nu in zo’n 15 minuten alles op alles zetten op met minimaal één punt huiswaarts te gaan. Union helpt hierin een handje aan mee: Na een lastige pass op Yannis wordt hij hard onderuit getackeld door een middenvelder van Union. Rood! De speler mag direct onder de douche plaatsnemen en laat zijn ploeg met 10 man achter. VVG’25 ziet kansen en gaat vol in de aanval. Zo’n tien minuten lang speelt de wedstrijd zich af op de helft van Union. Voorzet na voorzet belandt in de 16-meter van de ploeg uit Malden. Na een mooie aanval van VVG’25 en een goede voorzet van Ahmed komt de bal op het hoofd van Patrick Pastoor, die sinds zijn blessure weer zijn eerste minuten kon maken. Hij kopt… en de keeper red op katachtige wijze. Ook de inzet van Yoni Bouwman levert nog geen doelpunt op. Na voorzet van Bruno knikt Yoni de bal net over het doel. Iedereen voelt dat er nog wat te halen valt voor de mannen uit Gaanderen. Hun harde werk wordt in minuut 96(!) dan ook eindelijk beloond. Na slecht wegwerken van een verdediger van Union weet Patrick de bal nog net te veroveren. De verdediger legt een gewaagde sliding en werkt de spits naar de grond. In de slotfase van de wedstrijd krijgen de Gaanderen een verdiende penalty! Nino neemt zelfverzekerd de penalty op zich. Nog één goal voor dat ene puntje… Koelbloedig schiet Nino de bal in de linkeronderhoek. De mannen vieren het gelijkspel waarna de scheidsrechter direct een einde maakt aan deze spannende pot.

Met een punt en wisselende gevoelens, vertrekken de mannen terug richten Gaanderen. Hier werden zij wederom door Mario en Debra Punte verwelkomt met pizza, snacks en een lekker biertje. De late treffer en het doorzettingsvermogen van de ploeg wordt gevierd met spelers, staff en sponsoren. Wij danken onze sponsoren en supporters voor de enorme steun en betrokkenheid. Graag zien wij elkaar volgende week zondag tijdens de kraker tegen de nummer 3 op de ranglijst; DCS.

Tot volgende week, 14:00 uur, op sportpark De Pol!