Sterk VVG’25 veegt de vloer aan met AD’69

Een blauwe hemel en een lekker voorjaarszonnetje waren het decor voor een aangenaam potje voetbal op Sportpark de Pol. AD’69 (de nummer 7 van de ranglijst) uit Aalten was op bezoek in Gaanderen. Een weerzien voor VVG’25 met oud hoofdtrainer Mark Schepers. AD-trainer Schepers had scoutingswerk verricht door vorige week aanwezig te zijn als aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen VVG’25 3-1 Ulftse Boys. Duidelijk werd dat Lars Krabbenborg zijn eerste elf niet heeft gewijzigd ten opzichte van eerdergenoemde wedstrijd.

De aanwezige supporters hadden nog niet eens allemaal een plekje in de zon gevonden of de bal lag al in het netje. Een verre inworp van Chiel Derksen werd prima doorgekopt door Ramon Pastoor. Dyon Bouwman kon vervolgens ongehinderd binnen koppen, 1-0! AD’69 moest even van de schrik bekomen en speelde uiterst slordig in de openingsfase van de wedstrijd. VVG’25 wist hier wel raad mee. De Aaltenaren kwamen maar moeizaam onder de druk van de koploper uit en gokten vooral op de snelheid van aanvaller Dylan Bauhuis. Het echte gevaar kwam in de openingsfase van de thuisploeg. Na ruim een kwartier werd Nino Monasso de diepte ingestuurd door een mooie lob van Alexander Megens. De eerste inzet van Monasso werd nog gepareerd door de doelman, maar in de rebound trof Monasso alsnog doel, 2-0! Eigenlijk uit het niets kwam de spanning terug in de wedstrijd. AD’69 had al aangetoond dat hun voornaamste wapen standaardsituaties zijn. Een vrije trap van Bauhuis werd rechtstreeks in de korte hoek binnengeschoten, 2-1.  De hoop op een resultaat voor de equipe van Schepers werd algauw weer de kop ingedrukt. A. Megens werd na een individuele actie onreglementair tegen de grond gewerkt en dit resulteerde in een strafschop. Monasso bleef uiterst koel en tekende voor zijn tweede van de middag en de derde Gaanderense treffer, 3-1! VVG’25 kreeg voor rust nog een prima mogelijkheid via wederom Monasso om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, helaas gebeurde dat (nog) niet. De ruststand was daarom ook 3-1 in het voordeel van de blauw-witten.

De tweede helft probeerde AD’69 vooral via de lange bal om in de buurt van het Gaanderense doel te komen. Grote kansen leverde dit niet op. Na ruim 50 minuten werd de wedstrijd in het slot gegooid door A. Megens. Een prima lange bal van Falko Wielers werd door Monasso doorgekopt naar A. Megens. Door wat gestuntel in de Aaltense defensie kon A. Megens op randje zestien ‘vrij’ inschieten en dat resulteerde in de 4-1! VVG’25 bleef het betere van het spel houden en dat resulteerde in nog enkele prima mogelijkheden. Voor een vijfde treffer was echter ‘fris bloed’ nodig. Roel Veldkamp was inmiddels ingevallen voor Pastoor. De Aaltenaren hadden de heenwedstrijd niet goed opgelet want ook daar was Veldkamp al tweemaal trefzeker. Een paar minuten na zijn invalbeurt kon Veldkamp afronden na een prima voorzet van Wielers, 5-1! In de slotfase ging het elftal van Mark Schepers helemaal met de billen bloot. Krabbenborg wisselde Yannis Megens en Roy Liebrand voor Bart Leuverink en Nick Schoenaker. Wederom een prima indraaiende bal van Wielers werd volledig verkeerd verwerkt door de nummer 9 van AD’69. D. Bouwman aarzelde geen moment en bracht met een droge schuiver de stand op 6-1! In de slotfase van de wedstrijd fungeerde D. Bouwman ditmaal als aangever. Een prima voorzet werd door A-speler Bart Leuverink eenvoudig binnengetikt en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-1!!

VVG’25 heeft wederom aangetoond waarom het bovenaan de ranglijst staat. Door optimaal gebruik te maken van de zwaktes van de tegenstander is het uiteindelijk een eenvoudige middag geworden. Door deze overwinning wordt weer een stap gezet richting het kampioenschap. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma in Keijenburg. Aldaar spelen de Gaandernaren tegen de Keijenburgse Boys. Van onderschatting zal absoluut geen sprake mogen zijn getuige de thuiswedstrijd eerder dit seizoen. Toen rekende VVG’25 pas in de blessuretijd af met de Oranjehemden uit Keijenburg. Een pittige wedstrijd staat dus weer te wachten op weg naar dat ‘ene’ doel.