Strijdend VVG’25 JO15-1 houdt geen punten over aan duel in Laren

Vandaag stond de wedstrijd tegen Witkampers JO15-1 op het programma, een tegenstander van formaat volgens de resultaten. Ze hadden namelijk enkele goede uitslagen neergezet. Na een lange rit van 45 minuten kwamen de mannen uit Gaanderen aan op het complex in Laren. Daan Bronkhorst (Weekend weg) en Jarno Wisselink (Blessure) waren afwezig bij de blauw witten. Nick Wisselink sloot aan vanuit de JO13-1, dit team had immers toch een vrij weekend.

We begonnen in de opstelling bovenstaand te zien in de foto. Kyron Stevens keerde weer terug in het veld, niet als keeper maar als ouderwets rechtsback. Dit omdat hij met zijn arm nog niet mag keepen maar wel mag voetballen, noot breekt wet en omdat we krap zitten in de verdedigers wegens afwezigheid van spelers moest Kyron zijn oude positie weer oppakken. Om 14:30 werd er pas afgetrapt voor deze wedstrijd, VVG’25 begon in vergelijking tot de voorgaande wedstrijden een stuk scherper aan de wedstrijd. De wedstrijdmentaliteit die we de afgelopen wedstrijden wellicht een beetje gemist hebben was nu een stuk beter. De afgelopen wedstrijden was het vaak dat we snel een goal tegen kregen en dan tegen de feiten aan liepen. Dit doelpunt bleef nu gelukkig uit omdat we fel begonnen en prima de lijnen naar de aanvallers eraf hielden. Minuut 15, prima vrije trap van Zef Lochs die in de kluts bleef liggen voor Twan Chevalking. Hij had een grote kans op de 0-1 voorsprong, echter wist hij deze helaas niet te benutten. In de 23e minuut was het een moment dat de thuisploeg goed via de as door kwam. Het eerste schot wist keeper Sem Willemsen nog te keren, maar in de rebound vanaf randje 16 werd hij toch binnen geschoten. Dit was tevens de ruststand.

Lovende woorden in de rust over het vertoond spel verdedigend van de ploeg uit Gaanderen door beide trainers, echter hebben we aan de bal te weinig laten zien. Probeer gewoon te voetballen en vooral via de omschakeling gevaarlijk te worden. de compactheid was goed en de afgesproken afspraken werden goed na gekomen. De trainingen van afgelopen week waren duidelijk terug te zien in de wedstrijden.

De 2e helft ging het eigenlijk aan de bal nog beter, via Bas Agelink en Thijs Besselink zie je toch dat we veel voetbal op het middenveld hebben. Vanuit daar konden we de zijkanten zoeken en Tijn Berendsen in het spel betrekken. We probeerde goed op te bouwen en als dit niet lukte wonnen we veel 2e ballen. Aan de inzet van vandaag kon het niet liggen, de druk op de goal van Witkampers nam de eerste 5 minuten na rust wat toe en we probeerde de aansluitende treffer te maken. Deze bleef helaas uit, in de 57e minuut was het een keeperbal van VVG’25 wat balverlies op leet en via een paar passes lag de bal in het netje. 0-2, dit was de eindstand en VVG’25 kan met een redelijk gevoel naar huis. Er waren met veel momenten goede dingen te zien, echter speelde je vandaag tegen een ploeg met veel kwaliteiten, waardoor je deze wedstrijd verliest.

Even een woord van dank voor Nick Wisselink die vandaag zijn debuut maakte voor de JO15-1. In de 50e minuut kwam hij in het veld en deed het prima, ondanks het leeftijdsverschil kwam hij qua snelheid en baltempo goed mee. Opvallend vandaag was Ties Kroets die verdedigend prima opgesteld stond en bijna geen enkel duel verloor. Complimenten voor iedereen vandaag, aan de bal op de helft van de tegenstander kan het nog beter en moet het niveau ook omhoog maar hier kunnen we mee verder!

Informatie voor de supporters, aankomende week 2 thuiswedstrijden voor de JO15-1.

13 november 2018 19:00: VVG’25 JO15-1 – VIOD JO15-1 (Achterhoekcup)

17 november 2018 12:00: VVG’25 JO15-1 – Ruurlo JO15-1 (Competitie)