Nieuws

Van Zaalvoetbal naar Futsal

De term ‘zaalvoetbal’ is vanaf januari 2024 officieel veranderd in ‘futsal’. Dit is besloten door het bestuur amateurvoetbal en heeft de steun van de top van het futsal in Nederland.

Futsal is de bekende internationale benaming voor zaalvoetbal, een samenvoeging van de woorden fútbol (voetbal) en sala (zaal), en wordt breed beschouwd als een verfijndere en meer gestructureerde variant van zaalvoetbal. Met 330.000 Nederlandse voetballers die in de zaal voetballen, is futsal de grootste indoor teamsport van Nederland.

Het Nederlands zaalvoetbalteam gaat al sinds begin 2021 door het leven als Oranje Futsal. Door de term zaalvoetbal nu over de gehele breedte te vervangen door futsal, wordt er één lijn getrokken. Met het eenduidige gebruik van futsal volgt de KNVB de naamgeving die veel buitenlandse bonden al voor hun eigen competities gebruiken.

Bij VVG ’25 hebben we al jaren een leuk aantal teams in de zaal bij Sporthal de Pol op vrijdagavond. Dit zijn er op dit moment drie en zijn allemaal vriendenteams. Een mooie aftrap van het weekend want na die tijd is het altijd extra gezellig druk in het Cafe Bij de Pol. De eerste wedstrijd start om 20:30 uur.

Wil je ook een team starten met je vrienden of heb je een groep talentvolle voetballers? Meld je aan via zaalvoetbal@vvg25.nl en kom erbij! Gezellig!

HET LAATSTE NIEUWS

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024

Sponsortoernooi zondag 23 juni!

02 mei 2024

🚪✨ 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗹𝗲𝗲𝗱𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗩𝗩𝗚 ‘𝟮𝟱! ✨🚪

02 mei 2024

Mooie ochtend voor de JO7-1!

23 april 2024