Verslag SV Zeddam Sint Joris 1 – VVG’25 1

Het is 10 maart en VVG speelt tegen angstgegner van afgelopen jaren Zeddam- Sint Joris. Na het verlies tegen KSH moest VVG zich vandaag wel revancheren om de nodige voorsprong te behouden in de strijd om de titel. De weersomstandigheden waren dramatisch, en door vele wind werd het een niet al te beste wedstrijd.

Gelukkig had VVG de scheidsrechter mee, en die gaf na een minuut al een rode kaart aan de keeper van Zeddam. Tijdens het uitkomen pareerde de keeper naar alle waarschijnlijkheid de bal met de hand en voorkwam hiermee een doelpunt, vandaar rood. Tegen 10 man waren de kansen voor VVG en werd er al snel gescoord door Alexander Megens. Hij tikt een voorzet goed binnen. Daarna een onrustige wedstrijd, waarbij het inschatten van de bal, iedereen zijn grootste zorg is. Een paar grote kansen werden gemist, en de score zou voor rust toch echt uitgebouwd moeten worden, i.v.m. wind tegen in de tweede helft. De 2-0 viel 5 minuten voor het rustsignaal door Nino Monasso, en vervolgens op slag van rust ook de 3-0 door een fraaie vrije trap van Nick Schoenaker.

Tweede helft was het vooral koud aan de kant en gebeurde er vrij weinig. De 4-0 was een intikker nog van Alexander Megens die hiermee zijn tiende van het seizoen alweer scoorde. Een wel of niet terecht gegeven penalty zorgde voor de eindstand 4-1. Het belangrijkste zijn de drie punten, hadden wat meer mogen scoren, en nu klaar zijn voor volgende week. Tegenstander nummer 2 GWVV, tot dan.