Vvg wint topper

Zondag 24 maart stond er in de 2e klasse G een mooi affiche op het programma. Op het uitverkochte sportpark Oberink speelde de nummer 1 VVG tegen de nummer 2 Varsseveld. Het was een beetje een onwennige openingsfase met aan beide kanten slordigheden aan de bal. VVG had hierin het meeste balbezit maar had mede ook door het matige grasveld, moeite met het creëren van kansen. Af en toe kwam  Varsseveld over de middenlijn en was hiermee een paar keer dreigen.

Halverwege de 1e helft had VVG wat moeite met het uitverdedigen van de bal. Hierdoor kwam Varsseveld gevaarlijk door aan de linkerkant. De ene spits van Varsseveld wist de bal beheerst voor te geven waardoor de andere spits de bal er alleen nog maar binnen hoefde te lopen. Tussenstand 1-0 voor de thuisploeg. Vlak voor de rust werd de ploeg van VVG een aantal keren gevaarlijk vanuit de hoekschop. Een van deze hoekschoppen belandde voor de voeten van Yannis Megens. Hij hoefde niet lang na te denken en schoot de bal beheerst met zijn linkerbeen in de verre hoek. Zo ging VVG met een 1-1 gelijkspel de rust in.

Na de rust waren de ploegen redelijk in evenwicht. Het was voor VVG te hopen dat er iets kon ontstaan vanuit een vrije trap. Zo vond Nino Monasso ergens halverwege de 2e helft op prachtige wijze het hoofd van centrale verdediger Yoni Bouwman, de keeper van Varsseveld was hierbij kansloos. Tussenstand 1-2!

VVG wist deze stand vast te houden tot het eind. Hiermee zetten de blauw witten zich op pole position voor iets heel moois en mogen ze blijven dromen van iets wat voor de meesten als onmogelijk werd beschouwd.

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1