VVG 1 speelt gelijk tegen Kilder

Afgelopen zondag, op een zonnige zomermiddag, stond de wedstrijd tegen Kilder op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd was het gat op de ranglijst tussen VVG en Kilder 7 punten. Een belangrijke wedstrijd om resultaat te boeken aangezien Kilder op de plek staat voor nacompetitie. Na het goede resultaat van een week eerder op Rijnland was VVG getergd om de goede lijn door te zetten in alweer de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Nadat pupil van de week, Joep Fenneman, de bal strak in de hoek schoot kon de wedstrijd beginnen op het zeer warme kunstgras. VVG begon goed en kreeg aan het begin de wedstrijd onder controle. Dit resulteerde dan ook in de 1-0 voor VVG. In de 23ste minuut weet Nino Monasso de bal beheerst binnen te schieten. Dit doelpunt was voor Nino alweer zijn 25ste en behaalde hiermee zijn 1e ster! Ondanks het betere spel weet VVG de voorsprong niet vast te houden tot de rust. Kilder komt erin de omschakeling door en weet vlak voor de rust de stand gelijk te trekken.

Na de rust pakt VVG het weer goed op. In de 49ste minuut schiet Ramon Pastoor de bal binnenkant paal binnen. Hij schoot hiermee niet alleen VVG op voorsprong maar behaald ook zijn tweede ster! Na dit doelpunt kreeg Kilder steeds meer grip op de wedstrijd en zodoende de verdediging van VVG steeds meer onder druk te zetten. Desondanks kreeg VVG grote kansen op de score verder uit te bouwen, maar de score bleef uit. In de 81ste minuut kreeg VVG dan ook de deksel op haar neus. Vanuit de zijkant werd de bal voorgegeven en de aanvaller van Kilder kopt de bal binnen. Na de gelijkmaker probeert VVG nog een winnende goal af te dwingen. De kans was er nog maar het mocht niet meer baten.

De belangrijkste conclusie van de middag is dan wel dat het gat met Kilder 7 punten blijft. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen SDZZ op het programma. Ik wil alle supporters bedanken voor hun komst naar het sportpark en we zien jullie graag terug in Zevenaar!