VVG 2 kampioen en promoveert naar de 1e klasse!

Voor de winterstop is er hard gewerkt om in de promotiepoule te komen. Eenmaal in de promotiepoule werd duidelijk dat alleen plek 1 recht gaf op promotie. De doelstelling was dus duidelijk. Op zondag 21 mei in het jaar 2023 moest het gaan gebeuren tegen de directe concurrent DVOL. VVG begon de wedstrijd als koploper met 2 punten voorsprong. Na een spannende pot voetbal (1-0) was het doelpunt van Davy Stern voldoende om de wedstrijd ook als koploper te eindigen en daarmee is VVG de terechte kampioen in de 2e klasse B (PP).

Grote kansen voor beide teams in de openingsfase

Na een aftastende eerste 5 minuten, ging het daarna op en neer met grote kansen aan beide kanten. Doelman Pothof moest 2x reddend optreden. Waarbij zijn eerste redding van grote waarde was, tegenstander DVOL was al aan het juichen toen doelman Pothof met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoon wist te houden. Aan de andere kant kregen aanvallers Smit, Zaki en Stern kansen om de thuisploeg op een voorsprong te zetten. Helaas voor de vele toeschouwers geen doelpunten. Zaki was met zijn schot op de lat het dichtste bij.

0-0 met rust

Het spelbeeld veranderde daarna, beide teams hadden evenveel balbezit maar konden niet meer tot grote kansen komen. Ondanks dat, was VVG wel de baas op het middenveld door de uitstekend spelende Tibben, Jolink en v. Werven. Tijdens de rust was de boodschap van het trainersduo Stern en Elfrink duidelijk: Blijven focussen op het verdedigen en vertrouwen (houden) dat we het doelpunt gaan maken.

Davy Stern met de 1-0!

Sommige toeschouwers zaten nog in de kantine toen Stern de bal al had afgevuurd op het doel van DVOL. Gelukkig voor heel VVG zat de doelman ook met zijn hoofd bij de rust, hij liet de uithaal van Stern los. De bal is over de doellijn, de scheidsrechter wijst naar het midden, DOELPUNT VVG!

Kampioen!

Mede door het sterke optreden van de verdedigers Thuis, Derksen, Steenbreker en Berendsen lukte het DVOL niet om tot scoren te komen. De minuten tikken weg, de bezoekers trappen de bal nog voor een laatste keer richting de 5-meter. Doelman Pothof komt hoog boven alles en iedereen uit, pakt de bal klem maar wordt omver gebeukt door Peters van DVOL. Daarop geeft Pothof een reactie en krijgen beide spelers een directe rode kaart. Het is ook meteen afgelopen en het feest barst los op Sportpark de Pol. Op naar de 1e klasse!

Opstelling VVG25: Pothof, Thuis, Derksen, Steenbreker, Berendsen, v. Werven, Tibben©(71. Teunissen), Jolink (80. Loesink), Stern (71. Kuiperije), Smit (80. v. Uem) en Zaki (85. Liebrand).

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Davy Stern (47.)

Arbiter: J.J.T. Buiting