VVG ’25 1 weer met beide benen op de grond na een 3-0 nederlaag tegen VV Trekvogels.

Na de 2-1 winstpartij tegen Varsseveld konden de manschappen van VVG’25 na een week rust weer aantreden voor een thuiswedstrijd tegen VV Trekvogels uit Nijmegen. VVG’25 startte de wedstrijd zonder centrumverdediger en sterkhouder Y. Bouwman (Y. Bouwman was geschorst door een gele kaart in de wedstrijd tegen Varsseveld). Om 14:00 uur stipt werd er dan ook op Sportpark de Pol in een iets andere formatie afgetrapt.

Na het eerste fluitsignaal kwam VVG’25 direct goed uit de startblokken en het duurde dan ook niet lang voordat het voor het eerst gevaarlijk was voor het doel van VV Trekvogels. R. Pastoor schoof de bal onder de keeper door, helaas was daar de verdediger van de Trekvogels die de pal via de paal uit het doel wist te werken. Het verdere verloop in de 1e helft ging heen en weer; Trekvogels werd enkele keren gevaarlijk door vrije trappen/corners. Echter was daar telkens VVG’25 doelman M. Visser die keer op keer weerstand bood en een prima 1ste helft en (ondanks het verdere verloop van de wedstrijd een prima wedstrijd) heeft gekeept. A. Megens van VVG kreeg in minuut 30 tevens nog een grote kans, nadat een afgeslagen bal opnieuw werd ingebracht door R. Pastoor alleen verzuimde A. Megens deze kans te benutten, wat erin resulteerde dat de eerste helft doelpuntloos werd afgesloten.

In de rust voerde T. Evers (trainer VVG’25) enkele  wissels toe. Met T. v Swaaij i.p.v. R. Roelofsen en N. Monasso i.p.v. B. Venhoeven werd er afgetrapt voor de tweede helft. Na de rust begonnen beide teams vastberaden aan de tweede helft, met de hoop om de impasse te doorbreken en de overhand te krijgen in de wedstrijd. VVG’25 leek met de toegepaste wissels het middenveld iets meer in handen te krijgen en dat resulteerde in meer balbezit en enkele grote kansen. Zo kreeg VVG’25 spits A. Megens in het 1e kwartier van de 2de helft twee 100% kansen alleen liet hij deze onbenut.

Een doorbraak voor het verdere verloop van de 2de helft werd in minuut 60 van deze wedstrijd beleefd.  VVG-speler Y. Megens ging een duel aan met een middenvelder van VV Trekvogels en probeerde de bal met weliswaar een licht gestrekt been en de onderkant van de voet te controleren. Tot een ieders verbazing trok de scheidsrechter resoluut een rode kaart. Een zeer dubieuze beslissing, want volgens een ieders opzicht was dit een fair duel waarbij 100% de bal werd geraakt en gespeeld. VVG moest dus verder met 10 man en dit deed het spelbeeld al snel veranderen. VV Trekvogels kreeg meer druk op de defensie van VVG’25. In minuut 67 kreeg VV Trekvogels een corner, de bal werd hierbij niet goed weggewerkt en in de kluts werd de bal in VVG’25 doel gewerkt (0-1). VVG’25 begon optimistischer te spelen op zoek naar de aansluitingstreffer. In plaats daarvan was het VV Trekvogels dat nog een keer toesloeg, ditmaal met een fraai afstandsschot uit een counter. Ze vergrootten hun voorsprong naar 2-0, waardoor de opdracht voor VVG’25 nog moeilijker werd.

De tijd begon tegen VVG’25 te werken en ze zetten alles op alles om nog terug te komen in de wedstrijd. Ze brachten frisse krachten in het veld en zochten wanhopig naar een manier om het tij  te keren en de aansluiting te vinden, desondanks was het VV Trekvogels die de wedstrijd definitief besliste met een derde doelpunt.

Wat qua weeromstandigheden een mooie wedstrijd deed verwachten is dit niet het resultaat waar VVG’25 op had gehoopt. Het kan dan ook wel gezegd worden dat VVG’25 een totale off-day had en ziet door deze verliespartij de concurrentie op de ranglijst dichterbij komen. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen, waar VVG’25 nog steeds de beste kaarten in de hand heeft. Desondanks kan er nog van alles gebeuren (dat blijkt maar weer na vandaag). Het is dan ook aan spelers en staf om niet bij de pakken neer te gaan zitten en zich op te maken voor de volgende wedstrijd op het schema.