VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

Onder het oog van zo’n 1200 supporters werd er in Gaanderen de topper VVG’ 25 – DVC’26 afgewerkt! De ambiance was geweldig en alles was tot in de nopjes geregeld, alles wees erop dat het een mooie dag zou kunnen worden en dat was het geval, VVG ’25 legt DVC’26 dik verdiend over de knie met een klinkende 6-2!

In het begin van de wedstrijd was het de thuisploeg die direct het heft in eigen hand nam, mede door een mooie combinatie tussen de broers Megens werd de bal panklaar op het hoofd van Dany Lankveld gelegd en die kopt hem via de keeper in de goal, wat een start! Nog geen 10 minuten later is het de nummer 5 van DVC’26 die een overtreding begaat en dat had hij beter niet kunnen doen want het is Nino Monasso die de bal in de linker bovenhoek schiet! 25 minuten op de klok, stand 2-0.

Nadat DVC’26 de stormramp van VVG ’25 om de oren heeft gehad, is het de aanvaller van DVC’26 die doorkomt en diezelfde wordt licht ten val gebracht door een verdediger van VVG ’25 en als gevolg volgt er een gemakkelijk gegeven strafschop! En zulke kansen hoef je Wesley Mortier niet te geven! 2-1! Tevens de ruststand.

10 minuten na de rust is het Yannis Megens die de bal schitterend meeneemt op zijn borst op aangeven van Nino Monasso en zet zichzelf 1 op 1 met de keeper en dat is een eitje voor Megens! 3-1! Nog geen 2 minuten is het alweer 3-2 VVG ’25 is de afgelopen wedstrijd meester in het direct teruggeven van de goal en dat betekent dat de spanning direct terug in de wedstrijd is.

8 minuten later wordt de bal in de 16 meter gebracht door middel van een verre inworp, na een ongelukkige botsing geeft de scheidsrechter opnieuw een makkelijk gegeven penalty, nu klaagt er natuurlijk niemand vanuit de kant van VVG ’25 en is het hoofdrolspeler Nino Monasso die zijn klasse bewijst en de bal vanaf de stip onberispelijk binnen schiet! 4-2. Even later is het Alexander Megens die de bal verlengd met het hoofd richting zijn broer/soulmate Yannis die met een slimme beweging die iets minder technische verdediger van DVC’26 om laat kukelen en zo staat hij 1 op 1 met de nieuwe keeper van DVC’26 en die heeft geen schijn van kans! 5-2, hiermee lijkt de wedstrijd beslist!

DVC’26 gaat steeds verder vooruit voetballen en loopt aan het eind ook nog tegen de 6-2 aan. Omdat de terugkerende Bruno van den berg ook nog zijn goaltje mee pikt! Al met al een geweldige wedstrijd!

Even later kwam ook nog het bericht door dat SC Westervoort niet verder dan een gelijkspel was gekomen in Zevenaar en daardoor kunnen de troepen van VVG ’25 zich klaarmaken voor een allesbeslissende kampioenswedstrijd! Supporters, club en selectie bedankt voor deze onvergetelijke middag! Tot volgende week! ⚽️👀