VVG 3 begint slecht aan de wedstrijd en verliest van koploper Longa 6

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma voor de mannen uit Gaanderen. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden want koploper Longa 6 kwam op bezoek.

Op een zeer natte zondag werd de aftrap genomen en eigenlijk ging het vanaf de aftrap voor VVG al helemaal mis. Na 2 minuten kreeg het namelijk een penalty tegen nadat Dyon bij een voorzet de arm tegen de bal kreeg. Deze penalty werd helaas binnengeschoten, zeker omdat Ruben er nog aanzat maar de bal niet naast het doel kon tikken. Hiermee kwam de stand op 0-1. Na de goal was VVG van slag en kon het de bal niet in de ploeg houden tegen het felle Longa. Die kwamen binnen de tien minuten op een 0-2 voorsprong nadat via een uitbraak de bal binnen werd geschoten. VVG had moeite om zich te herpakken en bleef constant onder druk staan van de bezoekers. Die waren ook gevaarlijk uit corners waarin VVG een paar hachelijke situaties overleefde. Ruben hield de ploeg ook op de been door een aantal goede reddingen waarvan een geweldige reflex op een van richting veranderd schot. VVG kwam niet aan aanvallen toe en was zeer slordig in de opbouw. Zelfs toen Longa met tien man kwam te staan voor tien minuten nadat een middenvelder met een gestrekt been op Sam inkwam. Longa bleef de betere ploeg en VVG mocht blij zijn dat het maar met 0-2 de rust inging.

In de tweede helft begon het steeds harder te regenen en probeerde VVG toch nog wat van de wedstrijd te maken. Het spel werd wat feller en Longa kon minder makkelijk de aanval vinden. Toch kregen ze een grote kans na rust nadat een voorzet binnen leek worden getikt, echter was Ruben in vorm vandaag en pareerde het schot over het doel. Hierna begon VVG een paar uitbraken te krijgen die redelijk gevaarlijk waren. De grootste kans kwam na een uur spelen nadat uit een corner Dyon van dichtbij naast kopte. Longa begon ook steeds slordiger te spelen en daarmee had VVG de kans om wat meer in de wedstrijd te komen. Na een counter kon Pascal diagonaal uithalen maar schoot hij de bal helaas net naast. Hierna beperkte Longa zich vooral tot verdedigen en dit lukte aardig want de verdediging stond als een huis. VVG was niet bij machte om zich er doorheen te voetballen en zo liep de wedstrijd op zijn eind. De scheids floot voor het einde en koploper Longa bleek toch een maatje te groot te zijn.

Volgende week is er een nieuwe kans op drie punten als de nummer laatst Ajax Breedenbroek op bezoek komt in Gaanderen.