VVG 3 begint slecht aan tweede seizoenshelft en verliest kansloos van Ulftse Boys 4

Afgelopen was het na 2 maanden weer zover. VVG mocht weer aantreden in de competitie. Ditmaal was de nummer laatst Ulftse Boys de tegenstander. VVG kon goede zaken doen door te winnen aangezien ze daardoor zouden stijgen naar plek 4.

Het was in ieder geval wel te merken dat er 2 maanden winterstop waren geweest want in de openingsfase van de wedstrijd was het spel niet om aan te gluren. VVG had moeite om de bal in de ploeg te houden en Ulfste Boys zat er fel en kort op en probeerde met counters gevaarlijk te worden. Dit lukte een aantal keer maar ze kwamen niet tot grote kansen. Na een halfuur begon VVG iets beter in het spel te komen en kreeg het een aantal grote mogelijkheden waaronder een schot van Jan-Willem op de lat. Echter was het juist Ulftse Boys die in een tegenstoot de 0-1 maakte nadat de bal bij de tweede paal binnen kon worden gelopen. VVG probeerde hierna het overwicht te pakken maar had nog steeds moeite om de bal in de ploeg te houden en liep steeds achter de feiten aan. De scheids floot voor de rust en het besef was er dat het in de tweede helft beter moest.

Maar niks was minder waar na 2 minuten in de tweede helft kreeg VVG een tweede tegengoal te verwerken opnieuw uit balverlies en een lange bal hierdoor kwam de 0-2 stand op het bord te staan. VVG probeerde hierna nog wel terug te komen maar was niet bij machte om tot een doelpunt te komen ondanks enkele mogelijkheden. Twintig minuten voor tijd moesten beide ploegen 10 minuten met 10 man spelen na een opstootje en in deze 10 minuten maakte Ulfste Boys zelfs de 0-3 nadat de spits met een goed schot in de hoek Ruben verschalkte. De wedstrijd was gespeeld en VVG was niet meer bij machte om nog een aanval op te zetten. De scheids floot voor het einde waardoor VVG met een nederlaag van het veld stapte.

Aankomende zondag is er een kans om te revancheren als VVG op bezoek gaat in S’-Heerenberg waar FC Bergh de tegenstander is.