VVG 3 geeft voorsprong weg en speelt gelijk tegen SDOUC 3

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma. De tegenstander was dezelfde als die van vorige week namelijk SDOUC 3. Vorige week won VVG nipt van de mannen uit Ulft en dus wist het dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou kunnen worden.

In de openingsfase ging het spel veel heen en weer, het was slordig en SDOUC probeerde vooral via de lange bal te spelen. VVG probeerde er combinerend doorheen te komen en dit lukte een aantal keer aardig. Echter kon de laatste eindpass niet worden gegeven zodat er geen grote kansen kwamen. SDOUC kreeg wel een megakans na een fout in de verdediging van VVG maar deze werd wild naast geschoten. De 1-0 viel volledig uit de lucht nadat Pascal een pass over de breedte wou geven en de bal via de verdediger van SDOUC in het doel belandde. Vlak daarna was het al plots 1-1 nadat een afvallende bal bij de spits van SDOUC belandde die de bal in de hoek schoot. Hierna bleef het spel op en neer gaan zonder echt grote kansen. De scheids floot voor de rust waardoor VVG met een gelijke stand de kleedkamer opzocht.

VVG begon goed aan de tweede helft en was zeer dreigend met voorzetten van de zijkant. SDOUC liep steeds verder achteruit en het was eigenlijk wachten op een goal van de mannen uit Gaanderen. Deze kwam er ook nadat uit een corner van Bas, Bram op rand 16 helemaal vrij kon inkoppen voor de 2-1. Vlak daarna werd het 3-1 nadat een voorzet van Bas niet goed werd verwerkt en deze zo kon worden binnengetikt door Bram. Hiermee leek het erop dat VVG de wedstrijd rustig kon uitspelen maar tien minuten hierna scoorde SDOUC de aansluitingstreffer nadat uit een vrije trap de bal werd doorgekopt en van dichtbij werd binnengetikt. Vlak hierna viel zelfs de 3-3 nadat uit een voorzet de spits van SDOUC kon binnenschieten. VVG was het even helemaal kwijt en moest zich weer herpakken. Dit lukte aardig en het spel kwam weer in evenwicht. VVG kreeg nog een grote kans nadat de keeper een fout maakte, maar helaas werd de bal voor open doel naast geschoten. De scheids floot uiteindelijk voor het einde en VVG hield een punt over aan dit duel.

Met dit punt stijgt VVG naar de vijfde plek in de competitie. Volgende week zondag staat er weer een wedstrijd op het programma ditmaal in Hengelo tegen nummer laatst Pax 4.

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1