VVG 3 loopt tegen harde nederlaag aan bij Grol 7

Afgelopen zondag werd na al het carnaval vieren de competitie weer hervat. Voor VVG betekende dit een lastige uitwedstrijd bij Grol 7. Grol 7 staat derde in de competitie terwijl VVG steeds verder wegzakt naar de onderste regionen.

VVG begon de wedstrijd echter best prima en wist met enkele aanvallen het de Grolsche verdediging moeilijk te maken. Ook Grol wist enkele aanvallen op de mat te leggen en dus ging de wedstrijd gelijk op. VVG kreeg uiteindelijk de eerste grote kans nadat een voorzet van dichtbij op de keeper werd geschoten. Cru was dat de bal er daarna 5 minuten later aan de andere kant inlag nadat Grol via een counter en een scherpe voorzet de 1-0 maakte. VVG ging niet bij de pakken neerzitten en voerde het tempo op en kwam tot een aantal kansen maar vergat zichzelf te belonen. Iets wat Grol wel deed want na een afgeslagen corner kon een speler van Grol van dichtbij binnen schieten voor 2-0. VVG bleef aanvallen en kreeg via Daan een grote kans maar deze belande op de lat. Het zat helemaal niet mee voor de Gaandernaren en het werd nog erger nadat een van richting veranderd schot in de hoek vloog en daarmee het 3-0  werd. De scheids floot voor de rust en VVG kreeg een lesje in effectiviteit aangezien ze zeker niet minder waren dan de tegenstander.

In de tweede helft bleef VVG kansen missen en het leek er wel op alsof ze niet wilden scoren. Grol daarentegen kon lekker vrijuit op de counter spelen en schoten elke kans die ze kregen direct raak. Zo liep VVG ook nog tegen de 4-0 en 5-0 op. Echter bleef het spel op en neer gaan en zocht VVG nadrukkelijk naar de goal die aan het einde van de wedstrijd eindelijk kwam nadat Jan-Willem de bal in de bovenhoek krulde voor de eretreffer en de 5-1. De scheids floot voor het einde, maar de stand die op het scorebord stond was nogal geflatteerd voor het verloop van de wedstrijd.

VVG kon in zichzelf alleen verwijten dat het de kansen niet afmaakte want aan de inzet lag het zeker niet. Volgende week zijn de Gaanderenaren weer vrij omdat Dinxperlo uit de competitie is ingezet. De week erna wacht weer een lastige wedstrijd uit bij nummer 2 Winterswijk. Het is te hopen dat de Gaanderenaren dan het vizier wel goed hebben staan.