VVG 3 pakt punt in enerverende wedstrijd tegen FC Bergh 4

Afgelopen zondag kon VVG 3 beginnen aan de competitie in de 5e klasse. FC Bergh 4 kwam op bezoek in Gaanderen. VVG hoopte de competitie goed te beginnen met een overwinning en zo goed uit de startblokken te komen.

De scheids floot voor het begin van de wedstrijd en in de eerste tien minuten was het vooral aftasten voor beide ploegen. Echte kansen werden er niet gecreëerd en het spel was in evenwicht. FC Bergh kreeg na twintig minuten de eerste kans en benutte deze ook gelijk toen een afstandsschot van de middenvelder zo in het doel vloog. VVG probeerde hierna iets meer het initiatief te pakken om zich naar de gelijkmaker te voetballen. Deze kwam er uiteindelijk nog voor rust toen VVG een vrije trap kreeg op de rand van de 16. Jan Willem schoot deze in de muur waarna Pascal de bal met een lage schuiver in de hoek kon prikken. Het stond dus weer gelijk en VVG wilde hierna doordrukken en kreeg voor rust een paar aardige kansen. Uiteindelijk gingen de ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Na de rust bleef de wedstrijd in evenwicht tot na 5 minuten de wedstrijd volledig ontspoorde. FC Bergh kreeg een gele kaart voor praten en daarna was het hek van de dam toen er binnen zo’n tien seconden 4 gele en 1 rode kaart werd uitgedeeld aan de ploeg uit ’s-Heerenberg. De ploeg reageerde hierop door van het veld te gaan en de wedstrijd werd door de scheidsrechter gestaakt. Na een onderbreking van tien minuten en een overleg tussen de aanvoerders werd de wedstrijd uiteindelijk weer hervat. VVG was heel coulant want liet FC Bergh maar 1 gele kaart houden waardoor ze dus maar 10 minuten met 10 man hoefden te voetballen. De focus leek echter een beetje weg waardoor Bergh met 10 man op een 1-2 voorsprong kwam toen een counter goed werd uitgespeeld en uiteindelijk eenvoudig werd binnengetikt. VVG werd hierna echter weer wakker en zette de verdediging van Bergh aardig onder druk. Dit resulteerde in de gelijkmaker toen de bal via Sem en de kluts bij Jan Douwe terechtkwam die niet aarzelde en de bal in de hoek schoof. VVG bleef hierna de iets betere ploeg en kreeg een aantal goede kansen, maar de keeper van Bergh was in vorm en hield zijn ploeg op de been. Aan de andere kant miste Bergh een reuzekans toen de spits alleen op Ruben af ging, hij schoot echter over waardoor het 2-2 bleef. In de laatste tien minuten was VVG beter en probeerde Bergh op de counter eruit te komen. Het kwam echter niet meer tot grote kansen wat de eindstand dus op 2-2 bepaalde.

VVG pakt hiermee dus het eerste punt van het seizoen en neemt de 6e positie op de ranglijst in beslag. Volgende week zondag zijn de mannen uit Gaanderen vrij en de week erna zal er opnieuw in Gaanderen worden gespeeld tegen Grol 7.