VVG 3 pakt punt in kelderkraker tegen Ajax Breedenbroek 2

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma voor VVG 3. Ditmaal was Ajax Breedenbroek 2 de tegenstander op sportpark de Pol. Dit was een belangrijke wedstrijd voor VVG aangezien beide ploegen evenveel punten hadden verzameld en gezamenlijk in de onderste regionen van de competitie bivakkeerden.

In de openingsfase van de wedstrijd werd er vooral afgetast door beide ploegen. VVG had iets meer balbezit en probeerde met combinatievoetbal door de verdediging heen te voetballen. Dit lukte echter amper omdat de verdediging van de tegenstander goed stond opgesteld. Ajax B probeerde om via lange ballen en counters gevaarlijk te worden, maar dit leidde evenmin tot grote kansen. Na een halfuur zonder kansen begon VVG wat meer aan te dringen en creëerde een aantal mogelijkheden. Zo probeerde Ajax B ook wat meer aan te vallen en kreeg hiermee ook een aantal kleine kansen. Het leek erop dat er met een brilstand de rust in werd gegaan. Maar een paar minuten voor rust kreeg Ajax B een penalty nadat volgens de scheids Ruben de spits vloerde. De bal zat hier ook gewoon tussen maar de protesten van VVG leidde tot niets bij de scheids waarna Ajax B mocht aanleggen. De bal werd hoog in de hoek geschoten en daarmee was het 0-1. Vlak daarna was het rust en VVG moest in de tweede helft aan de bak.

Dit gebeurde ook in de tweede helft want VVG kwam goed uit de kleedkamer en werd steeds dominanter in de wedstrijd. Ajax B werd steeds verder naar achter gedrukt en hier kwamen ook de nodige kansen uit. Zo ook voor Jan Willem die van vlakbij op de keeper kopte en een paar minuten daarna redde de keeper opnieuw toen Jan Willem 1 op 1 kon gaan, de rebound werd daarna ook nog gered door de keeper. VVG had het geluk niet aan haar zijde en het frustreerde dat het nog steeds op een achterstand stond. De tijd begon ook te dringen en daardoor ging VVG steeds opportunistischer spelen waardoor Ajax B veel ruimte had bij counters. De gelijkmaker viel dan eindelijk nadat bij een vrije trap van Yeldan, Sam de bal kon controleren en van dichtbij binnen kon tikken voor de 1-1. VVG bleef hierna de betere ploeg en ging op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde hier niet in. Ajax B had uiteindelijk in de laatste minuut nog de grootste kans nadat de spits naar beneden werd getrokken maar ditmaal de scheids gelukkig niet naar de stip wees. Ajax B kreeg nog wel een corner die bijna in een keer in het doel werd geschoten maar gelukkig tikte Ruben de bal nog net weg. Daarna volgde er nog een schot die ternauwernood kon werden weggewerkt en werd er gefloten voor het einde.

VVG blijft met dit punt in de onderste regionen staan en zal de laatste zes wedstrijd gaan proberen om in ieder geval niet onderaan te eindigen. Volgende week is het Pasen en zijn de Gaandernaren vrij. De week erna staat een lastige uitwedstrijd op het programma bij Ulftse Boys.

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1