VVG 3 speelt degelijke wedstrijd en pakt 3 punten tegen Ajax Breedenbroek 2

Afgelopen zondag stond alweer de zevende wedstrijd van het seizoen op het programma. VVG reisde af naar Breedenbroek om het daar op te nemen tegen nummer 9 Ajax B.

In de openingsfase had Ajax B een ligt overwicht en veelal de bal. VVG stond defensief echter uitstekend en kwam naarmate de wedstrijd vorderde zelf ook wat beter in het spel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dit resulteerde dat het spel vooral op het middenveld werd gespeeld. Na 25 minuten kreeg VVG dan de eerste kans en deze werd ook direct benut. Bram ving een afvallende bal op en schoot deze uit de lucht mooi in de bovenhoek voor de 0-1. Hierna veranderde het spel niet echt en bleef de wedstrijd in evenwicht. Aan het einde van de eerste helft kreeg VVG nog wel een paar kansjes om de voorsprong uit te breiden maar deze werden niet benut. Hierdoor ging het met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld beide ploegen elkaar in evenwicht en het spel was niet heel erg goed van beide kanten. VVG stond defensief echter wel prima waardoor het ook niet in de problemen kwam. Dit veranderde wel in het laatste kwartier toen Ajax B opportunistischer ging spelen en hieruit enkele kansen creëerde deze werden wel veelal naast of over geschoten waardoor de 0-1 stand op het bord bleef staan. Uiteindelijk scoorde VVG de bevrijdende 0-2 in de 80ste minuut nadat Ruben de bal snel naar voren schoot en Bram in een 1 op 1 de verdediger en daarna de keeper de baas was en de bal in korte hoek schoot. Hierna probeerde Ajax B om terug te komen maar werden de kansjes die ze kregen niet benut. De scheids floot voor het einde van de wedstrijd en VVG had de wedstrijd met 0-2 gewonnen. Voor het eerst dit seizoen werd ook de nul gehouden wat ook heel erg fijn was.

Door deze overwinning klimt VVG naar de zesde plek in de competitie. Volgende week zijn de Gaandernaren vrij en de week erna zal er weer gevoetbald worden in Winterswijk tegen MEC 2.