VVG 3 speelt uitstekende wedstrijd en wint ruim van Ulftse Boys 4

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma voor de mannen uit Gaanderen, ditmaal was dit de uitwedstrijd bij Ulftse Boys. In januari was er ook al tegen deze tegenstander gespeeld in een wedstrijd die kansloos met 3-0 verloren ging.
VVG was er dus op gebrand om ditmaal wel een goed resultaat te halen. Dit kwam in de openingsfase ook tot uiting want VVG begon fel en goed aan de wedstrijd. Ulftse Boys kwam totaal niet in het spel doordat VVG veelal de baas was op het middenveld en veel ballen kon onderscheppen. Hierdoor werd de ploeg uit Gaanderen vaak gevaarlijk. Het bleef kansen regenen in Ulft alleen VVG wist de bal maar niet in het net te krijgen. Elke hoekschop van VVG was ook gevaarlijk aangezien de keeper constant onder de bal door bleef gaan maar hier werd steeds net niet van geprofiteerd.
VVG kreeg na een halfuur nog een megakans nadat na een voorzet twee man vrij voor de goal de bal ongelofelijk genoeg naast kregen. Een paar minuten voor rust was het dan eindelijk raak nadat na een voorzet, Pascal de bal recht op de keeper schoot, de rebound kwam echter tegen een verdediger van Ulftse Boys aan waarna Pascal de bal voor de lijn nog net binnentikte voor de 0-1! Ulftse Boys kwam hierna tot de eerste kans maar dit was een rollertje die Ruben makkelijk op kon rapen. VVG ging de rust in met een 1-0 voorsprong en baalde eigenlijk dat het niet verder was uitgelopen.
Ulftse Boys kwam namelijk een stuk beter uit de kleedkamer en speelde veel feller waardoor VVG iets meer moeite kreeg. De eerste mega kans was wel voor VVG nadat Jan Willem de bal keihard onderkant lat schoot. Helaas belandde de bal daarna niet in het doel. Vervolgens werd Ulftse Boys wel gevaarlijker met een aantal afstandsschoten en VVG kwam onder druk te staan. De grootste kans kwam door een fout van VVG maar gelukkig speelden de mannen uit Ulft de kans niet goed uit waardoor de bal nog net kon worden weggewerkt. In het laatste kwartier beloonde VVG zichzelf eindelijk nadat Pascal alleen op het doel afging en de bal afgaf op Luuk. Deze schoot de bal eerst op de lat waarna Bram uit de rebound knap raak schoot voor de bevrijdende 0-2.
Vlak hierna werd het zelfs 0-3 nadat Bram in alle ruimte oog in oog met de keeper stond en de bal rustig in de rechter onderhoek schoot. De scheids floot hierna voor het einde en VVG kon terugkrijgen op een prima wedstrijd.
Met deze overwinning stijgt VVG een paar plaatsen en staat het nu zevende. Volgende week komt de nummer acht MEC 2 op bezoek in Gaanderen.