VVG 3 trekt drie punten over de streep tegen SDOUC 3

Afgelopen zondag stond er een inhaalwedstrijd op het programma voor de mannen uit Gaanderen. Er werd afgereisd naar Ulft voor de wedstrijd tegen SDOUC 3. De mannen uit Ulft stonden een punt boven VVG en dus was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen.

VVG begon redelijk in de openingsfase en had iets meer de overhand. Het spel was echter wel heel erg slordig van beide kanten. Ballen werden zomaar ingeleverd of over de zijllijn gespeeld en goed gecreëerde kansen waren er niet te vinden. VVG probeerde wel via de zijkanten gevaarlijk te zijn maar kon de goede eindpass niet geven. Na een halfuur werd het wel zomaar 0-1 nadat Kas een hoge bal richting doel schoot en deze pardoes in de bovenhoek plofte. VVG drong na de 0-1 nog meer aan op een doelpunt terwijl SDOUC steeds slordiger ging spelen. Voor rust kwam de 0-2 er ook nog nadat uit een corner van Pascal de bal op de voet van Jan Douwe viel en zo het doel in rolde. De scheids floot niet lang daarna voor de rust en VVG ging met een prima 0-2 voorsprong de rust in.

Na de rust drong SDOUC veel meer aan en werd het steeds gevaarlijker met afstandsschoten. VVG kwam niet zo goed de rust uit en werd steeds verder de verdediging in gedrukt. Het werd tien minuten na rust 1-2 nadat bij een voorzet de bal door iedereen werd gemist en de bal via Daan in het eigen doel belandde. Hierna ging SDOUC nog nadrukkelijker op zoek naar de goal en werd het ook gevaarlijk. VVG hield echter goed stand en probeerde op de counter een goal te maken. Zo bleef de wedstrijd voortgaan richting het einde. VVG kwam nog wel goed weg nadat de bal via een voorzet op de lat belandde. Aan de andere kant kreeg het een mega kans nadat de bal vrij werd ingeschoten maar helaas net over ging. SDOUC speelde op het eind alles of niets en VVG probeerde de aanvallen te overleven. Toen de scheids uiteindelijk voor het einde floot was er opluchting dat de 3 punten mee konden worden genomen.

VVG stijgt met deze overwinning naar de zevende plaats en zal volgende week zondag aantreden ditmaal in Gaanderen opnieuw tegen SDOUC 3.