VVG 3 verlies na matige tweede helft van MEC 2

Na een weekje rust stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen nummer 11 MEC 2 op het programma. VVG kon bij een overwinning aanhaken bij de top 5 en wist dus wat er op het spel stond op de vroege ochtend in Miste.

In het begin van de wedstrijd had VVG veelal de bal en probeerde het op een matig veld tot kansen te komen. Dit ging echter moeizaam aangezien de passing vaak niet zuiver was. MEC probeerde via lange ballen gevaarlijk te worden met twee snelle buitenspelers. Na een kwartier creëerde VVG enkele grote kansen maar deze werden helaas niet benut. Voor de rust werd er dan eindelijk toch 0-1 nadat de bal door MEC in de opbouw werd verspeeld, deze via een pass bij Kas terecht kwam die Pascal bereikte die naar binnen kwam en de bal in de bovenhoek schoot. Na de goal werd MEC een stuk gevaarlijker vooral na balverlies van VVG en miste zij ook enkele kansen. Uiteindelijk ging VVG met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft gebeurde er in het eerste kwartier niet heel veel VVG had de wedstrijd onder controle maar kwam zelf ook niet echt tot grote kansen. Na een kwartier in de tweede helft werd het echter 1-1 nadat een goed uitgespeelde aanval van MEC werd binnengeschoten. Een minuut hierna werd het zelfs 2-1 nadat een vermeende overtreding op een speler van VVG werd doorgelaten en hierdoor MEC via een lange bal de spits vond die de bal achter Ruben schoot. Hierna was VVG weer wakker en werd er weer dominant gespeeld en gezocht naar de gelijkmaker. MEC kreeg hierbij nog een gele kaart waardoor het met 10 man kwam te staan. VVG kwam vlak daarna op 2-2 nadat via een goede combinatie Sem de bal met een lage schuiver in de hoek schoot. Hierna was VVG de bovenliggende partij en zocht het naar de voorsprong. Deze viel echter aan de andere kant nadat uit een counter en een schot Ruben de bal losliet en de spits van MEC de 3-2 tegen de touwen schoot. Hierna probeerde VVG weer opnieuw naar de gelijkmaker op zoek te gaan maar zat het simpelweg niet mee. MEC counterde erop los en wist een minuut voor tijd de 4-2 te maken uit een counter. De scheids floot hierna voor het einde van de wedstrijd en VVG had helaas met 4-2 verloren.

Hierdoor blijft VVG steken op een 6e plaats in de competitie. Volgende week zondag zal het spel beter moeten gaan als VVG het in Gaanderen opneemt tegen nummer 5 Pax 4.