VVG 3 verliest in boeiende wedstrijd van Grol 7

Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. Grol 7 kwam op bezoek in Gaanderen. De bezoekers stonden met 3 punten uit 2 wedstrijden in de middenmoot, terwijl VVG met een wedstrijd minder op 1 punt in de competitie stond.

In de openingsfase ging het spel gelijk op en beide ploegen zochten fanatiek de aanval. Grol begon offensief en kreeg gelijk vanaf de aftrap een goede mogelijkheid maar deze werd overgeschoten. Hierna nam VVG het heft in handen wat resulteerde in de openingstreffer na een kwartier toen Dyon aan de zijkant van het veld de achterlijn haalde en de bal voorzette, Jan Douwe kwam voor zijn man en tikte zo de bal in een leeg doel binnen voor de 1-0. Hierna wilde VVG doordrukken en Grol kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden. Na een halfuur leek VVG op 2-0 te komen echter werd de treffer van Pascal afgekeurd voor buitenspel. De meningen waren hierover verdeeld maar de scheidsrechter besliste en daardoor bleef de stand op 1-0. Vlak voor de rust kwam Grol beter in haar spel en moest VVG steeds meer achteruit lopen. Helaas resulteerde dit in de gelijkmaker vlak voor rust toen een rebound werd binnengeschoten. Hierdoor gingen beide ploegen de rust in met een gelijkspel.

In de tweede helft nam Grol steeds meer de overhand en VVG had moeite om het spel bij te benen, echter resulteerde dit niet in grote kansen voor Grol. Na een kwartier scoorde Grol uiteindelijk toch nadat VVG bij een corner niet goed stond en de bal vrij kon worden binnengekopt voor de 1-2. Hierna golfde het spel op en neer en had VVG een paar mogelijkheden maar miste de scherpte in de afronding. Grol probeerde op haar beurt met uitbraakmogelijkheden de voorsprong te vergroten maar faalde eveneens in de afronding. In de laatste tien minuten moest VVG echter door met 10 man toen Sam zijn tegenstander vasthield en een gele kaart hiervoor gepresenteerd kreeg. Het slotoffensief van VVG was wel gebroken en Grol kon de wedstrijd rustig uitspelen. Het scoorde net voor het eindsignaal nog een keer toen een voorzet werd geblokt en terecht kwam bij de spits van Grol die wegdraaide en de bal goed in de hoek schoot voor de 1-3. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde wat inhield dat VVG de wedstrijd had verloren.

Volgende week zondag om 11 uur zal de eerste uitwedstrijd van de competitie worden gespeeld tegen Dinxperlo 3 die eveneens op 1 punt staan. Hier gaan de Gaandernaren proberen om de eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1