VVG 3 verliest in lastige wedstrijd van Longa 6

Afgelopen zondag stond er opnieuw een wedstrijd in Lichtenvoorde op het programma. Dit keer was nummer 2 Longa 6 de tegenstander. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden aangezien Longa ook pas een keer had verloren tot nu toe.

VVG schoot echter uit de startblokken en kwam na vijf minuten al op een 0-1 voorsprong nadat na een counter Bram de bal naar Pascal tikte die naar binnen kwam en de bal mooi in de kruising schoot voor de voorsprong. Hierna ging het spel redelijk gelijk op en was VVG vooral gevaarlijk door middel van lange ballen over de verdediging heen. Longa was op haar beurt gevaarlijk aan de zijkanten en VVG wist een paar hachelijke situaties te overleven. Na een halfuur had VVG een penalty moeten hebben nadat Bram eerder bij de bal was dan de keeper die hem neerhaalde. De scheids wilde echter op onverklaarbare wijze geen penalty geven. Even hierna gebeurde precies hetzelfde alleen dan buiten de 16 meter en ditmaal vond de scheids het wel nodig om op te treden waardoor de keeper er met een gele kaart 10 minuten vanaf ging. De vrije trap resulteerde jammer genoeg in niets en hierna werd voor de rust gefloten. VVG ging met een prima 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd Longa langzaam wat sterker en kwam VVG er steeds minder goed uit. Longa kwam eigenlijk niet tot veel kansen waardoor VVG verdedigend wel op de been bleef. Het spel werd wel steeds grimmiger en er waren een paar harde overtredingen waarbij de scheids opnieuw matig optrad. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker toch op het bord nadat de spits van Longa de bal in de kluts kreeg en simpel binnenschoot voor 1-1. Hierna ging het van kwaad tot erger nadat een paar minuten erna VVG de tweede goal om de oren kreeg nadat na een voorzet die door iedereen werd gemist de bal bij de tweede paal werd binnengeschoten. Hierna probeerde VVG op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar dit resulteerde niet in veel kansen. Longa kwam ook nog tot de 1-3 nadat een verdwaalde voorzet zo het doel invloog. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld al kreeg Longa nog een gele kaart na een opnieuw dwaze actie waarbij de scheids ditmaal wel optrad. Hierna werd voor het einde gefloten en was er verloren met 1-3 en was er veel frustratie bij VVG.

Volgende week zondag zal er echter een poging worden gedaan om dit om te draaien in een overwinning als VVG op bezoek gaat in Breedenbroek bij nummer 9 Ajax B.

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1