VVG 3 verliest in slotfase van koploper Winterswijk 6

Afgelopen zondag stond de vijfde wedstrijd van de competitie op het programma. Koploper Winterswijk kwam naar Gaanderen. VVG stond zelf op een vierde plek dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral aftasten van beide kanten het spel ging redelijk gelijk op en beide teams probeerde met verzorgd voetbal tot kansen te komen. Winterswijk had veel lopende mensen op het middenveld en hadden licht het overwicht en dit resulteerde in wat gevaarlijke aanvallen. Echter waren ze ook af en toe slordig in de opbouw waar VVG van probeerde te profiteren wat in enkele mogelijkheden resulteerde. Alleen was het steeds de laatste pass die niet goed was waardoor er geen grote kansen werden gecreëerd. Na een halfuur kreeg Winterswijk een vrije trap op de rand van de zestien, deze werd simpel naast de muur in de hoek geschoten voor de 0-1. Dit was een aardige domper aangezien VVG zeker niet het mindere van het spel had. Hierna bleef het spel gelijk opgaan en hadden beide teams nog enkele mogelijkheden om te scoren maar dit resulteerde in niets zodat er met een 0-1 stand de rust werd ingegaan.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk opgaan en had VVG vooral moeite om kansen te creëren terwijl Winterswijk af en toe gevaarlijk voor het doel van de Gaandernaren kwam en probeerde de voorsprong uit te breiden. Zo kabbelde de wedstrijd een beetje voort zonder al te grote kansen. In de 70ste minuut kwam VVG toch tot een doelpunt nadat een pass van Sam door Wessel goed werd aangenomen hij naar binnen kwam en de bal met een geweldig schot in de kruising schoot voor de 1-1. Dit was een goede opsteker voor VVG dat hierna door wilde drukken en enkele mogelijkheden onbenut liet voor de voorsprong. Winterswijk kreeg uiteindelijk ook nog geel voor aanmerkingen op de leiding en hierdoor had VVG de overhand op het veld. Dit resulteerde echter niet in goede kansen en nadat Winterswijk weer met 11 kwam te staan kantelde de wedstrijd. De pijp bij VVG was leeg en Winterswijk was naarstig op zoek naar een doelpunt. Ze mistten een mega kans door voor open doel tegen Jan Willem aan te schieten die goed stond opgesteld op de doellijn. Maar twee minuten voor tijd kreeg VVG toch de deksel op de neus nadat aan de linkerkant Winterswijk er goed doorkwam en de 1-2 tegen de touwen werd geschoten. Hierna probeerde VVG met opportunistisch voetbal nog voor de 2-2 te zorgen maar dit had helaas geen resultaat. De scheids floot uiteindelijk voor het einde en VVG liep tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan.

Volgende week staat echter de volgende uitdaging alweer te wachten als VVG opnieuw zal afreizen naar Lichtenvoorde en ditmaal tegen nummer 2 Longa 6 zal spelen. Dit belooft opnieuw een moeilijke wedstrijd te worden maar de Gaandernaren gaan vol goede moed deze uitdaging aan.