VVG 3 verliest op kletsnatte zondag van Pax 5

Afgelopen zondag stond de derde en tevens laatste wedstrijd in de beker op het programma. Nummer 1 van de poule Pax kwam op bezoek in Gaanderen. VVG wist dat het minimaal met 3 goals verschil zou moeten winnen om door te kunnen gaan in de beker wat dus een lastige opgave zou worden.

VVG begon goed aan de wedstrijd en had veelal balbezit. Dit resulteerde niet in veel kansen, maar Pax had veel moeite om de bal in de ploeg te houden en was zeer slordig in de beginfase. Na een minuut of 20 scoorde VVG de 1-0 toen Sem met een mooie boogbal Bram bereikte die de bal feilloos in de hoek schoot. Hierna probeerde Pax toch meer eruit te komen en drukte VVG iets verder naar achter. Na een halfuur stonden beide teams tijdelijk met 10 man toen Bram ietwat te hard doorging op de tegenstander en daarvoor geel kreeg. Echter kreeg de tegenstander ook geel omdat hij nogal tekeer ging tegen de spelers waardoor beide teams met 10 man verder moesten. Tot de rust gebeurde er niet heel veel aangezien VVG vrij makkelijk op de been bleef en Pax het niet voor elkaar kreeg om dicht bij het doel te komen. Voor de rust stonden beide elftallen weer met 11 op het veld en tot aan de rust gebeurde er vrij weinig. VVG ging dus rusten met een 1-0 voorsprong en had een prima eerste helft achter de boeg.

In de tweede helft trok er een ware hoosbui over Gaanderen heen waardoor iedereen kletsnat op het veld stond. VVG kwam niet goed uit de kleedkamer en Pax werd hierdoor steeds gevaarlijker en kreeg ook enkele mogelijkheden. Na een uur spelen kreeg Pax een penalty nadat een vrije trap door een speler van Pax werd terug gekopt in de zestien en deze bal tegen de arm van Wessel belande. Het was nogal zuur aangezien dit van zeer dichtbij gebeurde. De penalty werd benut en daarmee stond het wel verdiend 1-1. Niet lang daarna werd het zelfs 1-2 nadat Pax op onverklaarbare wijze een vrije trap kreeg, deze werd snel genomen waardoor de spits vrij kon inkoppen voor de 1-2. VVG antwoordde snel door vlak daarna via een eigen doelpunt op 2-2 te komen. Echter werd het spel er niet beter op toen VVG ook nog met 10 man kwam te staan nadat Cas twee keer geel kreeg voor praten. Het werd steeds lastiger voor VVG om Pax van het doel te houden en uiteindelijk werd de 2-3 gemaakt door een mooie goal van de linkerspits van Pax in de kruising. VVG was verslagen en vlak daarna kwam de 2-4 en was het over en uit. VVG verloor uiteindelijk met 2-4 en dit was over de hele wedstrijd wel verdiend. Een beetje zuur was de nederlaag wel aangezien VVG het vooral in de tweede helft compleet liet liggen.

Nu de beker voorbij is kan het vizier op de eerste competitiewedstrijd die volgende week zondag om half 1 wederom in Gaanderen tegen FC Bergh wordt gespeeld.