VVG 3 wint in moeizame wedstrijd van Longa 7

Afgelopen zondag stond er een inhaalwedstrijd op het programma voor VVG. De vroege uitwedstrijd in Lichtenvoorde werd gespeeld. Aangezien het elftal zelf maar over 11 spelers kon beschikken speelden Jesse en Stijn van het 2de elftal mee waarvoor dank!

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en in de eerste paar minuten ging het spel redelijk gelijk op. Beide ploegen hadden moeite om op een zeer matig veld in hun spel te komen al kreeg Longa in de eerste 5 minuten wel een goede kans op de 1-0. Echter was het VVG die als eerste toesloeg. Nadat een perfecte voorzet van Bram zo kon worden binnen geknikt door Jan Douwe voor de 0-1. Vlak hierna werd het zelfs 0-2 toen na een goed aangesneden vrije trap van Pascal, Bram de 0-2 tegen de touwen schoot. VVG liet hierna het spel vooral aan Longa dat ook steeds gevaarlijker werd. Ruben keepte echter een goede wedstrijd en pakte een paar goede ballen. Voor rust kreeg Longa nog een gele kaart voor aanhoudend klagen tegen de scheidsrechter waardoor het 10 minuten met 10 man verder moest. VVG ging hier echter niet beter van spelen en Longa bleef de overhand houden. De scheidsrechter floot uiteindelijk voor de rust en VVG leidde met 0-2.

In de tweede helft begon VVG niet goed, vlak na rust maakte Longa de aansluitingstreffer na een goed schot waardoor het 1-2 werd. VVG bleef hierna in de verdrukking en Longa kreeg een paar kansjes maar dit was geen probleem voor Ruben. VVG probeerde er op de counter uit te komen en dit lukte een aantal keer aardig en hierdoor scoorde het ook nog eens de 1-3. Nadat de bal uit de kluts op de rand 16 bleef liggen schoot Bram de bal rustig in de linkerhoek waardoor de marge weer 2 was voor VVG. Echter bleef Longa de betere ploeg en probeerde het met opportunistisch voetbal de aansluitingstreffer te maken. Dit lukte toen er een corner werd voorgegeven en de speler van Longa boven iedereen uit torende en de 2-3 op het scorebord zette. VVG bleef hierna beperkt tot verdedigen en veranderde de opstelling door een extra verdediger erbij te zetten aangezien Longa met een extra aanvaller ging spelen. VVG kwam er op de counter af en toe nog aardig uit en een kwartier voor tijd resulteerde dit in de 2-4 toen Sem met een geweldig balletje Pascal wegstuurde die de bal 1 op 1 met de keeper laag binnenschoot. VVG had weer iets meer lucht al bleef Longa in het laatste kwartier aandringen. De scheids gaf ook nog eens een minuut of 8 blessuretijd waardoor VVG met hangen en wurgen Longa van het doel probeerde te houden. Uiteindelijk floot de scheids voor het einde van de wedstrijd en had VVG de overwinning over de streep getrokken.

VVG staat na deze overwinning op een verdienstelijke 4e plaats en zal volgende week zondag in een moeilijke thuiswedstrijd aantreden tegen nummer 1 Winterswijk 6.