VVG 3 wint laatste wedstrijd voor de winterstop van Pax 4

Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Pax 4 kwam naar Gaanderen toe om daar om 12:30 af te trappen. Pax stond een plek boven VVG en zou worden voorbijgegaan door de Gaandernaren als er werd gewonnen het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

In de beginfase van de wedstrijd was dit ook zeker te merken. Het spel was volledig in evenwicht en beide verdedigingen stonden goed opgesteld hierdoor was het aantal kansen gering. Pax had iets meer de bal maar kwam niet door de verdediging van VVG heen en de keren dat VVG eruit probeerde te komen resulteerde dit ook niet in grote kansen. Na een halfuur kreeg Pax een paar goede kansen waarbij Ruben goed stond te keepen. Aan de andere kant kreeg VVG ook een goede kans waar de keeper van Pax geweldig redde. Het leek dat er met een 0-0 stand de rust in zou worden gegaan totdat Pax vlak voor de rust de 0-1 binnenschoot na een verkeerde uittrap bij VVG stond de verdediging niet goed opgesteld en kon de spits van Pax de bal binnenschieten. Dit was toch een domper voor VVG aangezien ze zeker niet minder waren dan de tegenstander.

Na de rust was het spelbeeld veel hetzelfde het ging er gelijk op en er waren aanvallen aan beide kansen. VVG kwam uiteindelijk wel op 1-1 nadat na een botsing tussen een verdediger en een aanvaller van Pax de scheids liet doorspelen en de bal bij Wessel belande die nam de bal mee en wipte deze langs de keeper voor de gelijkmaker. Protesten van Pax liepen op niets uit want de goal bleef staan. Hierna nam VVG het heft in handen en begon te zoeken naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk nadat een tegenaanval van VVG resulteerde in de 2-1. Sem maakte deze goal nadat hij uit een rebound de bal in een leeg goal kon schieten. Pax probeerde hierna de draad weer op te pakken en begon opportunistischer te spelen. Dit resulteerde in een aantal kansen maar het vizier stond niet op scherp en deze werden voor VVG gelukkig niet benut. VVG kwam zelfs op een 3-1 voorsprong nadat uit een counter een voorzet door iedereen werd gemist en de bal bij Wessel belandde die de bal in de rechterbovenhoek schoot voor de bevrijdende 3-1. Hierna bleef Pax gevaarlijk en werd VVG ver teruggedrukt op eigen helft. Pax kwam twee minuten voor tijd nog op 3-2 na knullig balverlies uit een ingooi van VVG schoot de middenvelder van Pax de bal knap in de linkeronderhoek. In de laatste twee minuten wist VVG de tegenstander van het doel af te houden en de scheids floot uiteindelijk voor het einde.

VVG klimt door deze overwinning naar de vierde plaats in de competitie en gaat hierdoor met een goed gevoel de winterstop in. Na de winterstop zal VVG verdergaan op 22 januari met een uitduel in Ulft tegen SDOUC 3.