VVG 3 wint overtuigend van Dinxperlo 3

Afgelopen zondag stond de derde competitiewedstrijd op het programma. VVG speelde haar eerste uitwedstrijd tegen Dinxperlo. Beide ploegen hadden tot nu toe 1 punt verzameld en stonden dus in de onderste regionen van de competitie.

De wedstrijd begon dramatisch voor VVG nadat na 5 minuten de bal al op de penaltystip ging nadat Sam ongelukkig hands maakte na een bal die wegdraaide. De spits van Dinxperlo schoot de bal rustig binnen en zette de 1-0 op het bord. VVG had moeite om in het spel te komen en was zoekende naar een juist ritme. Na een kwartier had het dit te pakken en werd Dinxperlo vroeg vastgezet waardoor VVG het heft in handen nam. Er volgden een aantal kansen echter faalde VVG in de afronding waardoor het nog steeds op een achterstand stond. Vlak voor rust kwam hier echter verandering nadat Wessel met een voorzet vanaf links Sem bereikte die de bal in twee instanties via de onderkant van de lat over de lijn werkte. De scheids gaf uiteindelijk het doelpunt en VVG ging met een 1-1 stand de rust in.

Na de rust zocht VVG opnieuw de aanval en kwam Dinxperlo amper van de eigen helft af. Kort na rust werd het 1-2 nadat Jan Douwe een te korte terugspeelbal onderschepte en daarna de bal langs de keeper speelde en de bal in een leeg doel tikte. VVG was na Dit doelpunt nog niet klaar en bleef de druk erop houden en daardoor kon op aangeven van Jan Douwe, Bram de 1-3 in het doel werken. Dinxperlo was rijp voor de slacht en hierna werd het door opnieuw Bram zelfs 1-4. VVG miste overigens nog legio kansen waardoor Dinxperlo nog redelijk gespaard bleef. Vlak voor het einde zorgde Jan Douwe voor het slotakkoord door de 1-5 na een scrimmage binnen te schieten. De scheids floot hierna voor het einde en VVG had haar eerste overwinning van het seizoen te pakken.

VVG bezet nu de 8ste plaats in de competitie met een wedstrijd minder gespeeld. Deze wedstrijd wordt volgende week zondag tegen Longa 7 ingehaald. In Lichtenvoorde zal VVG dan haar tweede overwinning gaan proberen te boeken.