VVG 3 wint verrassend van FC Winterswijk 6

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma voor de mannen uit Gaanderen. VVG was inmiddels afgezakt naar de laatste plaats na 3 nederlagen op rij en mocht het opnemen in een lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 Winterswijk.

Het lenteweer was aanwezig en de teams trapten af onder een lekker zonnetje. VVG begon prima aan de wedstrijd en wist Winterswijk van het doel af te houden. Doordat het veld ook niet geweldig was kon Winterswijk moeilijk opbouwen mede ook doordat VVG ze goed vastzette op eigen helft. VVG was het gevaarlijkst en kon door counters een paar kleine mogelijkheden creëren. De wedstrijd was volledig in evenwicht en de verdediging van VVG stond als een huis waardoor de mannen uit Winterswijk steeds geïrriteerder werden omdat het totaal niet liep bij hun kant. Op slag van rust kreeg VVG de eerste grote kans nadat in een counter Pascal werd diep gestuurd maar helaas schoot hij voorlangs. De scheids floot daarna voor de rust en VVG kon terugkijken op een goede eerste helft.

In de tweede helft was de opdracht om dit spel voort te zetten en Winterswijk niet in de wedstrijd te laten komen. Dit lukte ook prima en VVG verzuimde om zichzelf met een doelpunt te belonen door een aantal mogelijkheden niet te benutten. Na een uur kreeg Winterswijk echter wel een grote kans maar deze werd gelukkig van dichtbij gered door Ruben. Vlak daarna was het aan de andere kant wel raak nadat VVG een vrije trap kreeg rand 16. Deze werd genomen door Jan Willem en belandde via een speler van Winterswijk op de lat. De rebound was echter voor Jan Douwe die de bal in een leeg doel kon koppen voor de 0-1! Hierna had Winterswijk nog steeds veel de bal maar lukt het niet om door de verdediging van VVG te komen. VVG was zeer gevaarlijk op de counter maar liet het na om uit te lopen naar 0-2. In de laatste 10 minuten begon VVG het steeds zwaarder te krijgen mede door de vermoeidheid en beperkte zich tot verdedigen. Winterswijk lukte het echter niet om er doorheen te voetballen en kreeg alleen een mogelijkheid uit een vrije trap die over ging. Toen de scheids uiteindelijk verlossend voor het einde floot had VVG van de nummer 2 met 0-1 gewonnen!

Door deze overwinning stijgen de Gaandernaren weer twee plaatsen en staan daarmee nu op de 9de plaats. Volgende week wacht de volgende moeilijke wedstrijd alweer aangezien nummer 1 Longa 6 op bezoek komt in Gaanderen.