VVG-J019-2 levert topprestatie en gaat door naar de kwartfinale!

Vandaag stond de bekerwedstrijd tussen VVG en Longa op het programma. VVG wist dat het een lastige wedstrijd lastig zou worden aangezien Longa in alle competities nog ongeslagen was en met een straatlengte voorsprong 1e was geworden in hun competitie. Collin en Ralf waren ziek dus deden Stijn en Patrick van de A1 bij VVG mee.

Longa nam vanaf het begin het initiatief en liet VVG vooral achter de bal aanlopen. Echter resulteerde dit in het eerste half uur niet tot grote kansen voor Longa die zich beperkten tot afstandsschoten. VVG hield het vooral bij het verdedigen en deed dit zeer goed. De enigste grote kans kwam uit een hoekschop toen de bal door iedereen werd gemist en de spits van Longa de bal rakelings naast schoot. Zodoende gingen VVG en Longa met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft ging Longa vliegend van start en binnen twee minuten had de rechtsbuiten van Longa na een goede aanval de 0-1 in de touwen geschoten. VVG antwoordde echter ook razendsnel toen Jan-Willem na een corner de bal in de kluts achter de verslagen keeper van Longa schoot. Longa kwam daarna weer met een antwoord toen de spits de bal na een voorzet achter Thomas kopte. Longa zette steeds meer aan en VVG had geluk dat het nog maar 1-2 stond toen Patrick aan een solo begon en in het strafschopgebied werd gevloerd. De scheids floot voor een penalty en gaf de verdediger van Longa een gele kaart. Bram verzilverde de penalty en schoot VVG weer naast Longa. Vanaf dat moment was VVG de betere ploeg, Longa had veel moeite met 10 man. De 3-2 volgde daarna snel toen na een lange bal Patrick raak schoot. VVG stond daarna een kwartier lang onder druk toen 3 minuten voor tijd de bevrijdende 4-2 door Yoran magistraal werd binnengeschoten nadat de keeper van Longa aan een solo was begonnen. De scheids floot voor het einde en VVG had het onmogelijke gepresteerd door van het ongeslagen Longa te winnen.

VVG gaat nu verder in de beker naar de kwartfinales terwijl Longa teleurgesteld achter blijft. Op 17 februari is de eerste wedstrijd in de competitie waarin VVG het opneemt tegen Gendringen.