VVG JO19-2 bereikt de halve finale van de beker!

Op een koude woensdagavond nam VVG JO19-2 het op in de kwartfinale van de beker tegen DZC JO19-4. Zenna was geblesseerd dus speelde Patrick van J019-1 met ons mee.

VVG was met goed vertrouwen de wedstrijd ingegaan aangezien het de vorige wedstrijd met 4-2 van Longa had gewonnen. VVG begon daarom ook sterk aan de wedstrijd en DZC kwam er niet aan te pas. Het eerste kwartier resulteerde nog niet in doelpunten, maar na dit kwartier kwam VVG los. Het eerste doelpunt werd uiteindelijk gemaakt door Bram die de bal achter de verslagen keeper van DZC krulde en daarmee de 0-1 op het scorebord zette. Vlak daarna was het weer Bram die na een lange bal van Mike opnieuw de keeper versloeg. DZC kwam er totaal niet aan te pas en nog geen 2 minuten later had Bram zijn hattrick al gemaakt nadat hij de keeper verschalkte met een schot in het dak van het doel. VVG stond binnen het halfuur al op een 0-3 voorsprong en was niet van plan om nog iets van DZC heel te laten. Een corner van VVG resulteerde opnieuw in een doelpunt. Patrick liet de keeper een redding maken waardoor de bal voor de lijn bleef liggen en Wessel er als de kippen bij was om de 0-4 tegen de touwen te schieten. Vlak daarna lag de 0-5 al in het netje toen Yoran een vrije trap die door niemand werd aangeraakt tot zijn eigen verbazing het doel in zag vliegen. VVG hield het in de rest van de eerste helft voor gezien en DZC deelde wat speldenprikjes uit zonder echt heel gevaarlijk te worden al redde Thomas een op een goed toen de spits van DZC aan de aandacht van de verdedigers was ontsnapt. VVG ging met een 0-5 voorsprong de rust in en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Na de rust liep het echter allemaal niet meer zo soepel, wat resulteerde in aardige kansen voor DZC. Echter stond Thomas goed te keepen en zorgde ervoor dat VVG de nul bleef houden. Tegen de verhouding in scoorde Patrick uiteindelijk zijn eerste doelpunt van de avond en tekende voor de 0-6. Patrick had er nog wel zin in en maakte niet veel later zijn tweede wat resulteerde in 0-7. De hattrick van Patrick hing in de lucht en uiteindelijk schoot hij de 0-8 binnen achter de arme keeper van DZC. VVG bleef achteruitlopen en liet DZC aan de bal wat resulteerde in kansen en uiteindelijk de 1-8. Na een steekbal kon de linksvoor van DZC de bal in de korte hoek schuiven. Kort daarna werd het zelfs 2-8 door dezelfde linksvoor die na een valpartij de bal razendsnel weer onder controle had en de bal in het dak van het doel werkte. VVG werd uiteindelijk weer wakker en Bram maakte een fantastisch doelpunt door de bal uit een moeilijke hoek in de kruising te werken. Het werd ook nog 2-10 toen Bram na een vrije trap de bal met een geweldige snelheid de kruising in werkte. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door DZC dat na slecht wegwerken uit een corner de 3-10 op het scorebord zette.

VVG bekert met deze geweldige monsteruitslag door naar de halve finale in de beker en zal moeten afwachten welke club het daarin zal treffen. Op 3 maart staat de eerste wedstrijd in de competitie op het programma waarin VVG het zal opnemen tegen Erix.