VVG JO19-2 buigt achterstand om in tweede helft en verslaat Gendringen

Afgelopen zaterdag stond voor VVG JO19-2 de 4de wedstrijd van de competitie op het programma. Ditmaal was Gendringen JO19-2 op sportpark de IJsselweide de tegenstander.

In de eerste tien minuten had Gendringen een licht overwicht. Dit resulteerde niet in grote kansen maar VVG had het vooral lastig op het middenveld waar Gendringen erg sterk opteerde. Na 20 minuten was het dan toch raak. De rechtsbuiten van Gendringen kwam door aan de rechterkant waarna hij met een pass de spits vond, die de bal knap achter Thomas wist te werken en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. VVG nam na deze goal meer initiatief wat resulteerde in de gelijkmaker. Wessel stuurde Bram met een diepe pass weg waarna Bram oog in oog met de keeper geen fout maakte en daarmee de stand weer op gelijke hoogte bracht. Na de 1-1 ging de wedstrijd erg gelijk op. Gendringen kwam er een paar keer goed doorheen en bracht de verdediging van VVG aan het wankelen terwijl aan de andere kant Bram verzuimde om de 1-2 voor VVG te maken. Vlak voor rust werd het echter 2-1 toen de middenvelder van Gendringen vrij kon uithalen, Thomas redde de bal nog wel maar de rebound was eenvoudig voor de spits voor Gendringen. VVG ging dus met een 2-1 achterstand de rust in en wist dat het in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.

VVG zocht na rust gelijk de aanval wat resulteerde in de gelijkmaker. Na een corner van Mike kopte Yoran knap raak in de lange hoek en zette daarmee de stand op 2-2. VVG wilde nu ook doordrukken en zette Gendringen met de rug tegen de muur. Er werden vele mogelijkheden gecreëerd, maar de 2-3 bleef steeds uit. In de 70ste minuut was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong voor VVG toen na een ingooi van Jaap, Yoran de bal knap meenam en snoeihard in de korte hoek schoot en daarmee de keeper kansloos liet. VVG had eindelijk de voorsprong te pakken maar moest daarna echter oppassen toen Gendringen weer de aanval zocht. Thomas redde knap op een afstandsschot en kon uit de corner daarna maar net voorkomen dat Gendringen de gelijkmaker maakte toen hij na een scrimmage de bal uit het doel ranselde. VVG was gewaarschuwd en legde het duel 5 minuten voor tijd op slot. Bram kon alleen op het doel af en faalde niet oog in oog met de keeper en maakte daarmee de bevrijdende 2-4. Yoran deed daarna vlak voor tijd nog een duit in het zakje door de bal in de korte hoek te schieten voor de 2-5 en daarmee tevens zijn hattrick compleet maakte. VVG had zich in de tweede helft goed terug geknokt en won uiteindelijk verdiend van Gendringen.

VVG blijft met deze overwinning op de 3de plaats staan en zal het volgende week zaterdag op sportpark de Pol opnemen tegen de nummer laatst, Ulftse Boys.