VVG JO19-2 verliest in halve finale na strafschoppen van Juventa

Afgelopen zaterdag stond voor VVG JO19-2 de belangrijke wedstrijd in de halve finale van de beker op het programma. Juventa uit Wierden was de tegenstander in dit duel. Pim en Jan-Willem waren afwezig daarom deden Quin en Gijs van de JO17-2 bij ons mee.

In het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. Het leek wel te merken dat beide teams de dag ervoor koningsdag hadden gevierd want het spel was erg tam en het leek wel of iedereen nog moest bijkomen van de dag ervoor. Na een halfuur moest de centrale verdediger van Juventa echter wel met een gele kaart 5 minuten uit het veld omdat hij Bram neerhaalde toen hij na een goede actie richting doel wilde gaan. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam vlak voor rust op het naam van Bram die uit een corner van Mike naast kopte. De scheids floot voor het einde van een saaie eerste helft en de hoop was dan ook dat de tweede wat meer spektakel zou opleveren.

In de tweede helft begon VVG wat beter te voetballen en liet Juventa zich beperken tot verdedigen. Dat resulteerde in een aantal kansen voor VVG. De grootste was voor Bram die na een ‘Van Persie’ achtige kopbal de keeper tot een goede redding dwong. Juventa kwam uiteindelijk uit het niets op voorsprong toen na een vrije trap de spits in een rebound de bal zo voor het intikken had en daarmee de 0-1 op het scorebord zette. VVG kwam hierdoor nog meer aan aanvallen toe en Juventa beperkte zich tot verdedigen. In de 75ste minuut kwam de ultieme kans op de gelijkmaker toen Bram in het 16 meter gebied in de rug werd geduwd en daarmee een penalty verdiende. De verdediger van Juventa kreeg hiervoor de gele kaart en daarmee was de verdediger zo ontevreden dat hij wat scheldwoorden voor de scheids in petto had die daarna de rode kaart uit zijn borstzak haalde en hem van het veld stuurde. Toen vond een andere verdediger het nog leuk om de bal van de penaltystip weg te schieten en die kreeg daarvoor ook een gele kaart waardoor Juventa voor 5 minuten met 9 man kwam te staan. Bram benutte uiteindelijk de penalty zelf en maakte hiermee de bevrijdende 1-1. VVG kon in die 5 minuten met 2 man meer vol op de aanval spelen echter liet de keeper van Juventa zich niet verschalken. Toen Juventa weer met 10 man kwam te staan viel uit het niets de 1-2. Toen na een vrije trap de bal plotseling voor de voeten van de inlopende spits viel die niet nadacht en de bal in het doel tikte. VVG had nog een kleine tien minuten om de gelijkmaker te maken en die kwam in de 85ste minuut toen na een voorzet van Bram, Yoran knap raak schoot en daarmee VVG op 2-2 zette. In de laatste 5 minuten was het vooral VVG dat aandrong voor de overwinning maar deze kwam er niet meer waardoor het beslist moest worden op penalty’s.

Sem, Bram, Ralf, Wessel en Daniel waren de 5 aangewezen mensen om deze penalty’s te gaan nemen. Juventa moest beginnen en scoorde hun eerste penalty, daarna was Sem voor VVG aan de beurt die zijn penalty compleet verkeerd raakte en naast schoot waardoor Juventa 1-0 voorstond. Juventa kon de stand op 2-0 zetten echter stopte Thomas de bal knap waardoor Bram de stand weer gelijk kon zetten maar Bram miste ook zijn penalty na een redding van de keeper daardoor bleef de stand 1-0. Juventa benutte de volgende penalty en VVG moest nu scoren anders was het al bijna gedaan. Ralf benutte zijn penalty na wat geluk via de keeper en de paal waardoor de stand 2-1 was. Juventa benutte de volgende penalty wat de stand op 3-1 zette. Wessel moest de volgende scoren anders had Juventa al gewonnen maar hij schoot de bal beheerst in de hoek voor de 3-2. Juventa mocht haar laatste penalty nemen en als het zou scoren hadden ze gewonnen. De speler maakte geen fout en schoot de bal binnen voor de 4-2 waardoor Juventa doorging naar de finale en VVG teleurgesteld achter bleef.

Na deze teleurstelling kan de focus vol op de competitie waarin VVG het kampioenschap nog kan pakken. De volgende horde is zaterdag 12 mei als de nummer laatst Varsseveld JO19-2 op bezoek komt.

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1