VVG JO19-2 verliest in matige wedstrijd van Grol.

Vandaag stond de wedstrijd tussen VVG JO19-2 en Grol JO19-3 op het programma. Voor VVG was dit de 3de wedstrijd in de competitie en hoopte de goede reeks voor te zetten want de vorige twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Bram was vandaag de enige afwezige.

Het eerste kwartier kabbelde een beetje voort. VVG kon niet echt grip op Grol krijgen, terwijl Grol moeite had om openingen in de verdediging van VVG te vinden. Na een halfuur werd het uiteindelijk wel iets beter toen VVG iets meer in de wedstrijd kwam en een paar mogelijkheden had om op doel te schieten. Echter werd er weinig gebruik van gemaakt. Jan-Willem had na 40 minuten wel een vrije schietkans maar schoot de bal een paar meter naast. Grol was aan de andere kant echter gevaarlijker en Thomas moest een paar keer goed opletten omdat Grol er vaak goed doorheen kwam. De eerste helft was uiteindelijk voorbij en er stond nog een 0-0 stand op het bord.

De tweede helft begon niet veel anders als de eerste. Grol was VVG vooral op fysiek vlak de baas en kwam daardoor steeds beter aan het voetballen. Na een uur stond het echter nog steeds 0-0 en als er niets in het spelbeeld veranderde leek het ook zo te blijven. Echter kwam Grol toch met wat geluk op voorsprong. De rechtsbuiten kwam na een goede actie op de rand van de 16 en schoot de bal tot eigen verbazing snoeihard in de korte hoek. VVG was na deze 1-0 achterstand even van slag en  Thomas redde knap toen hij de bal via de paal uit het doel ranselde. In het laatste kwartier begon VVG echter wel aan te zetten wat resulteerde in een kopbal van Wessel die net naast ging. De grootste kans was echter voor Sem die na een prachtige pass van Yoran de bal voor het inschieten had, echter redde de keeper van Grol goed en daarmee stond nog steeds een 0-1 stand op het scorebord. De laatste 5 minuten vloeiden de krachten van VVG weg en het nam steeds meer risico zodat Grol met counters erg gevaarlijk was, maar Thomas liet geen tweede treffer toe. De scheids floot uiteindelijk af en VVG leed het eerste verlies van de competitie.

VVG zakt door dit verlies naar de 3de plaats en zal het volgende week zaterdag opnemen in een uitwedstrijd tegen nummer 7 Gendringen.