VVG JO19-2 wint eenvoudig van Silvolde

Afgelopen zaterdag stond de 7de competitiewedstrijd voor VVG op het programma, het laag geklasseerde Silvolde was ditmaal de tegenstander. Tom was vandaag afwezig, Yoran deed mee bij de JO19-1. Daarom deed Niels van de JO17-3 bij ons mee.

De wedstrijd begon voor VVG goed want vanaf de aftrap was het gelijk raak, Jan-Willem gaf de bal diep op Bram die doordat twee verdedigers elkaar in de weg liepen alleen op de keeper af kon en daarmee de 0-1 op het scorebord zette. Twee minuten daarna was de volgende goal al gemaakt toen Sem na opnieuw slecht verdedigen van Silvolde de 0-2 kon scoren. Een minuut daarna maakte VVG al de 0-3 toen Daniel na een afgeslagen corner de bal goed binnen schoot. Sem kon twee minuten daarna de 0-4 maken doordat de keeper moest uitkomen en de bal precies in de voeten van Sem schoot die niet aarzelde en de bal in een leeg doel wist te mikken. VVG nam na deze 0-4 gas terug en liet Silvolde iets meer aan de bal. Silvolde wist hiermee enkele keren gevaarlijk te worden maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Vlak voor rust was het echter raak toen de rechtsbuiten met een goede voorzet de spits vond die voor een leeg doel de 1-4 kon binnentikken. Silvolde begon aan te dringen en VVG stond redelijk onder druk vlak voor rust maar tot meer goals leidde dit niet. VVG ging met een 1-4 voorsprong de rust in en wist dat er nog een tandje bij moest om Silvolde echt af te schudden.

De tweede helft begon en VVG nam iets meer het initiatief, maar het was moeilijk voetballen op het droge hobbelige veld. Na een kwartier was daar dan eindelijk de goal toen Niels de bal kon meenemen en 1 op 1 met de keeper geen fout maakte en daarmee de 1-5 scoorde. Bram scoorde niet lang daarna de volgende nadat hij na een goede actie de keeper versloeg en daarmee de 1-6 maakte. VVG nam na deze goal weer iets gas terug en dat leidde tot de volgende tegengoal toen een middenvelder van Silvolde na een afgeslagen vrije trap de bal knap in de hoek schoot en daarmee de 2-6 maakte. Het slotakkoord kwam uiteindelijk op naam van Sem die na een goed schot de 2-7 kon maken. De scheids floot voor het einde van de wedstrijd en VVG had zonder al te veel moeite gemakkelijk met 2-7 van Silvolde gewonnen.

VVG staat na deze overwinning op de 1e plaats van de competitie en zal het aankomende dinsdagavond opnemen in een kraker tegen nummer 2 Erix.