VVG JO19-2 wint en maakt zich op voor kampioenswedstrijd!

Vandaag stond voor VVG JO19-2 de wedstrijd bij nummer 7 Trias op het programma. Deze wedstrijd moest ook weer gewonnen worden om het kampioenschap nog in eigen hand te houden.

VVG trapte af op een slecht en gortdroog veld en begon matig aan de wedstrijd. Trias won veel duels op het middenveld en VVG kon zich moeilijk onder de druk uitvoetballen. Echter kreeg VVG wel de eerste kans toen Bram werd weggestuurd, maar de keeper van Trias kwam vroeg uit en kon de bal tot corner verwerken. Na een kwartier kwam VVG beter in de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in de 0-1. Bram werd opnieuw weggestuurd en maakte deze keer de kans wel af en zorgde daarmee voor de voorsprong. Na de 0-1 kwam VVG weer wat meer onder druk te staan en werd vooral de 2e bal vaak gewonnen door Trias. Trias was echter alleen gevaarlijk zonder echt kansen te creëren omdat de verdediging van VVG redelijk goed stond. Na een halfuur werd het dan toch 1-1 toen de centrale verdediger van Trias zomaar door kon lopen van 20 meter kon uithalen en de bal snoeihard in de rechterhoek schoot. VVG raakte wat gefrustreerd na deze tegengoal en daarvan ging het niet echt beter voetballen. Trias speelde goed en het leek er ook op dat de 2-1 niet ver weg was. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam VVG weer wat beter in het spel wat opnieuw resulteerde op een kans voor Bram, maar de keeper had ook ditmaal een goede redding in huis. Uit de corner die volgde kon Sem de bal van dichtbij niet in het doel werken en schoot het leer een meter naast. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam dan toch de bevrijdende 1-2 toen Yoran met een knappe beweging 2 man het bos instuurde inclusief de keeper en de bal in een leeg doel kon schieten. VVG ging dus met een 1-2 voorsprong de rust in maar wist zeker dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

VVG begon een stuk beter aan de tweede helft en zette Trias vast op eigen helft. Er waren vele aanvallen echter kon VVG de kansen niet benutten. Na een kwartier in de tweede helft te hebben gespeeld kwam VVG flink onder druk te staan, Trias zette voortdurend druk op de verdediging en het middenveld die daar geen antwoord hadden. Uit een corner had Trias ook een megakans maar die werd voor VVG gelukkig snoeihard op de lat gekopt. In de 60ste minuut kwam VVG op een bevrijdende 1-3 voorsprong. Yoran schoot de bal na een corner weg, Sem nam de bal mee stuurde zijn directe tegenstander het bos in en schoot knap raak in de lange hoek en zette daarmee het verschil op twee doelpunten. VVG bleef daarna echter onder druk staan, maar Trias wist weinig grote kansen te creëren dit kwam vooral doordat de verdediging van VVG prima stond te spelen. Het wedstrijdbeeld bleef eigenlijk tot het einde hetzelfde en VVG had onderhand al wel 10 ballen in het weiland geschoten. Toen de scheids een einde maakte aan de wedstrijd.

VVG komt met deze overwinning op 27 punten te staan, terwijl nummer twee Grol met een wedstrijd minder 24 punten heeft. Echter is het doelsaldo van VVG 19 doelpunten beter. Volgende week zaterdag kan VVG in theorie het kampioenschap pakken, dit zal op sportpark de Pol gebeuren wanneer VVG aantreed tegen de nummer 3, Halle JO19-1.