VVG JO19-2 wint in topper van Erix en lijkt op weg naar het kampioenschap

Afgelopen dinsdagavond was het dan zover. Misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen stond voor VVG JO19-2 op het programma, nummer 2 Erix kwam namelijk op bezoek. VVG stond met 18 punten uit 7 wedstrijden bovenaan, terwijl Erix met 15 punten uit 5 wedstrijden nog ongeslagen was. VVG wist dat het moest winnen om een grote kans te maken op het kampioenschap.

VVG had in het begin van de wedstrijd een licht overwicht op Erix, duels op het middenveld werden veelal gewonnen en er werd goed gevoetbald zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Uiteindelijk kwam VVG na een kwartier op voorsprong nadat Bram met een geweldige vrije trap de bal achter de verslagen keeper in de kruising schoot en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Niet lang daarna kreeg de centrale verdediger van Erix  een gele kaart toen hij Bram haakte nadat hij was losgekomen en alleen op de keeper af wou gaan. Erix groef zich na deze gele kaart in en moest proberen om 5 minuten met 10 man te overleven. VVG zette flink druk op de verdediging en de 2-0 viel binnen deze 5 minuten. Mike scoorde een mooi doelpunt nadat hij direct uit een corner de bal in de bovenhoek krulde en de keeper van Erix verslagen achter liet. VVG hield de druk op Erix ook toen ze weer met 11 man kwamen te staan, echter kreeg VVG ook een gele kaart tien minuten later nadat Wessel aan de noodrem trok door de spits van Erix te vloeren nadat hij vrij op Thomas af kon gaan. VVG was nu degene die onder druk stond maar doorstond de 5 minuten met 10 man. Echter bleef Erix druk op het doel van VVG houden zonder dat het in grote kansen leidde. Aan de andere kant had VVG echter een megakans op de 3-0 toen de keeper van Erix mis grabbelde, Yoran inschoot en de bal jammer genoeg in de kluts via een verdediger van Erix naast ging. VVG kwam vlak voor rust nog goed weg toen de middenvelder van Erix snoeihard uithaalde en de bal hard op de lat belandde voor de lijn er weer uitstuiterde en de spits van Erix voor open goal de bal miste. VVG ging met een 2-0  voorsprong de rust in en wist dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was.

In het begin van de tweede helft leek het helemaal mis te gaan voor VVG. Erix maakte 2 minuten na rust de aansluitingstreffer na een goede aanval en bracht de stand terug tot 2-1. Nog geen minuut hierna maakte Erix de gelijkmaker nadat Wessel de bal iets te kort terug speelde Jan-Willem dacht dat Thomas de bal zou pakken en hem liet gaan waardoor de spits van Erix er als de kippen bij was om de bal achter Thomas te tikken voor de 2-2. Na deze gelijkmaker leek VVG de wedstrijd volledig weg te geven maar niets was minder waar. Nog geen minuut later kwam VVG weer op voorsprong nadat Mike met een goede voorzet het hoofd van Bram vond die binnen knikte en daarmee de stand weer op 3-2 bracht. De tweede helft was nog leuker dan de eerste want Erix en VVG maakten er een waar spektakel van. Het spel golfde op en neer maar door goed verdedigen van beide kanten bleef de stand op 3-2. Yoran leek 20 minuten voor tijd het duel in het slot te gooien door de 4-2 te maken nadat hij na mistasten van de keeper de bal in het doel kopte. Erix zette alles op alles om nog een resultaat uit de wedstrijd te krijgen en ging veel aanvallender spelen. VVG kwam onder druk te staan en beperkte zich in deze laatste minuten vooral tot verdedigen. 5 minuten voor tijd maakte Erix de aansluitingstreffer toen de spits van Erix de bal langs Thomas wist te tikken en daarmee de 4-3 te maken. VVG kwam nu nog erger onder druk te staan en ging met 5 man in de verdediging staan om de voorsprong te verdedigen. Erix kwam echter niet meer verder dan een afstandsschot dat naast ging. En toen de scheids voor het einde floot was de eindstand 4-3 tot grote vreugde van VVG.

VVG staat na deze overwinning met 21 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. Alleen kunnen Grol en Erix nog op gelijke hoogte komen. Echter heeft VVG een veel beter doelsaldo dan deze twee dus moet het de komende 3 wedstrijden zien te winnen om een grote kans te maken op het kampioenschap. Aankomende zaterdag is er ook een belangrijke wedstrijd voor VVG JO19-2 aangezien het dan in de halve finale van de beker het zal opnemen op sportpark de Pol tegen Juventa  JO19-2.